Đoković i Nadal
AP Nic Bothma
Đoković i Nadal

AP Nic Bothma

Đoković i Nadal, Foto: AP Nic Bothma

Tridesetjednogodišnji Marin Čilić je razočarao svoje navijače jer je imao veoma loš završetak sezone, ali to mu je omogućila da isprati rezultate svojih kolega!

Hrvat je godinu završio van Top 15 prvi put za pet godina i sada se nalazi na 39. mestu ATP liste!

"Za mene je kraj sezone jedan od najinteresantnijih delova godine. Tu je zanimljivo videti šta možemo očekivati naredne sezone. Ove sezone, Denis Šapovalov su bili odlični u Parizu. Denis je konstantna opasnost po vas na terenu i sledeće godine će biti motivisan osvajanjem prve titule (Stokholm) i finalom u Parizu, dok je Grigor ostvario bitne pobede na US openu i u Parizu i spreman je da svima pokaže šta ume", izjavio je Čilić za jedan brazilski portal, prenosi "Tennis World USA".

Marin Čilić

AP Photo/Mark Schiefelbein

Marin Čilić, Foto: AP Photo/Mark Schiefelbein

Smatra da je poruka veoma jasna:

"U Londonu, na Završnom mastersu, smo dobili veoma jasnu poruku: Budućnost tenisa je u dobrim rukama", istakao je Marin i nastavio:

"Nakon što je Rafa osigurao prvo mesto na rang listi ispred Novaka Đokovića, 'klinci' su preuzeli glavnu pozornicu O2 arene. U finalu Tim i Cicipas su se borili kao veterani i Grk je osvojio najveću titulu u karijeri. On će imati interesantnu 2020. godinu, bez sumnje".

Potom je otkrio svoje ciljeve:

"Posle jedne nekonstantne sezone spreman sam da se odmorim i da napunim baterije. Kada mi se završi odmor vreme ću provesti sa svojom fondacijom, a 2020. ću takođe morati dosta da naučim jer sa ženom očekujem prvo dete. Takođe, želim svima da se zahvalim za pruženu podršku tokom 2019. godine", zaključio je hrvatski teniser.