Vimbldon
EPA - EFE, Andrew Couldridge
Ivan dodig

AP Photo/Thibault Camus

Ivan dodig, Foto: AP Photo/Thibault Camus

* Dodig se triput sastao sa našim Novakom Đokovićem u singlu, u sva tri duela je izgubio i uspeo je da osvoji jedan set.

* Osvojio je dva Rolan Garosa, dve godine zaredom.

* Prošle godine je sa Hrvatskom osvojio Dejvis Kup!

 

Nekada 29. teniser sveta na ATP listi, hrvatski teniser Ivan Dodig u polufinalu je Vimbldona u dubl konkurenciji.

Ovaj 34-godišnjak koji je rođen u Međugorju, svoj poslednji meč u singl konkurenciji je odigrao 24. februara 2018. godine, u kvalifikacijama za Dubai, gde ga je pobedio više nego ubedljivo Indijac Juki Bambri.

Hrvatski teniser je oduvek bio bolji u dubl što svedoči i njegova pozicija na rang listi pošto je bio četvrti igrač sveta u toj konkurenciji 2015. godine.

Do skora je igrao u paru sa Francuzem Eduardom Rože-Vazlanom ali je morao da nađe novog partnera uoči Vimbldona, pošto se Francuz odlučio na saradnju sa Nikolom Mauom.

Dodig je na Otvoreno prvenstvo Velike Britanije došao sa 76. na svetu, dosta nepoznatim Slovakom Filipom Polašekom.

Njih dvojica su imali sjajan turnir i stigli do polufinala gde su ih dobili upravo Mau i Dodigov doskorašnji partner Rože-Vazlan. Francuzi su bili bolji sa 6:2, 7:6, 7:6.

To nije bio kraj za Hrvatskog tenisera pošto je igrao u miksu dublova. Istog tog dana kad je ispao iz polufinala muških dublova, zajedno sa tajvanskom teniserkom Latišom Čen uspeo da se plasira u polufinale miks dubla, pobedom od 7:5, 7:5 nad Hojtom i Silvom.

Naredni protivnici Dodigu i Čan su Kulhof i Peške, a hrvatsko-tajvanska kombinacija biće favorit.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO: 

Novak Đoković napravio šou na Vimbldonu!