Goran Ivanišević
AP Photo/Denis Paquin, FILE
Goran Ivanišević

AP Photo/Denis Paquin, FILE

Goran Ivanišević, Foto: AP Photo/Denis Paquin, FILE

Goran Ivanišević, osvajač Vimbldona iz 2001. godine, osvrnuo se na pojedine momente u svojoj karijeri i u svom stilu ih iskomentariao.

PROČITAJ JOŠ:

U jednom trenutku je bio i drugi teniser sveta, a pomenuti Vimbldon osvojio je onda kada se najmanje očekivalo od njega, budući da je na turnir došao sa pozivnicom, što niko nije učinio pre njega, ali priznaje da je mogao više da uradi.

"Kada bih se mogao da se vratim, promenio bih jako puno u svom pristupu. Toliko toga nisam ostvario. Vimbldon 1992-ge, recimo. Trebao sam ga osvojiti i 1998-me. Ko zna, da osvojiš Grend Slem ranije, možda bi ih više uzeo kasnije u karijeri.".

Veliki broj onih najbitnijih finala je izgubio, naročito mu je čuveni Pit Sampras zadavao neprelazne prepreke, a za sve to krivi svoj mentalitet.

Ovako otvorene Novaka i Jelenu nikad niste videli! Utisci se ne stišavaju, morali su sve da podele

AUTOR: Story/S.M. DATUM I VREME: 25.09.2019. 10:34 - 25.09.2019. 11:17 Obradovali su veliki broj mališana. Novak i Jelena Đoković, Foto: Tanjug/Luca Bruno Negde izmedu njegovih prvih teniskih koraka koje je pravio s tek četiri godine i ovih kojima jednako odlučno danas korača tlom na planini Kopaonik, utkano je mnogo godina tokom kojih je Novak Đoković (32) hrabro krčio put ka zvezdama i najzad ih dostigao.

"Bio sam vrlo čudan, uvek sam igrao najbolji tenis u polufinalu. Imao sam teoriju da nije dobro izgubiti u polufinalu, ali da smeš izgubiti u finalu. To je bilo jako pogrešno. Puno puta sam dobijao najbolje igrače u polufinalima, a onda bih u finalima odigrao kao pi*kica. Izgubio sam puno velikih mečeva, a uvek na isti način. Zbog gluposti. Trebao bih dobiti nagradu za idiota stoleća zbog puno mojih mečeva. Ali ne mogu da se vratim na to." - završava Ivanišević.

BONUS VIDEO:

Vladan Milojević - konferencija za novinare