Rodžer Federer
(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Cicipas

(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Cicipas, Foto: (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Rodžer Federer je završio učešće na Završnom Mastersu u Londonu, od njega je bio bolji Stefanos Cicipas 6:3, 6:4!

PROČITAJTE JOŠ:

Švajcarac je odlično započeo meč, kao da je bio ponešen pobedom nad Đokovićem, zapretio je Grku i umalo mu oduzeo gem! Ipak, Cicipas je uspeo da se odbrani što je bila norma i u ostatku seta!

Novinar upitao Nadala kako se zahvalio Federeru što mu uručio prvo mesto, Rafa nije mogao da izblefira! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/M.D DATUM I VREME: 16.11.2019. 12:22 Sledi Dejvis kup u Španiji! Rafael Nadal, Foto: (AP Photo/Alastair Grant) Najbolji teniser sveta Rafael Nadal je ispao sa završnog turnira u Londonu, iako je imao dve pobede i jedan poraz, ali je uspeo da ostvari svoj cilj, zadržao je prvo mesto na ATP listi, ponajviše zahvaljujući Rodžeru Federeru koji je spektakularnom igrom izbacio Novaka Đokovića sa ovog turnira!

Već u narednom gemu stigao je odgovor Grka, oduzeo je servis Federeru pa potom i potvrdio prednost! Federer je pokušao da napadne Stefanosa, u četvrtom gemu ga je dobio bez izgubljenog poena, da bi u sedmom propustio tri brejk lopte!

Potom su obojica tenisera osvajali svoje gemove, a onda je u "maratonskom gemu"  Cicipas iskoristio tek sedmu set loptu! 

Federer je krenuo ofanzivnije u drugom setu, lako je dobio četiri poena i upisao prvi gem u svoju kolonu! Cicipas mu je uzvratio istom merom, a onda šok za sve navijače Švajcarca! Tri greške Federera i Cicipas je bez mnogo truda došao do 0:40 i tri brejk lopte. Još jedna greška Federera, Cicipas je stvorio veliku prednost!

Grk nije uspeo da potvrdi brejk, Federer je imao 40:0 na servis Cicipasa, a onda se Stefanos vratio u svoj gem, stigao do prednosti, ali nije uspeo da preokrene u svoju korist! Feder je i dalje u igri! Federer je u jednom trenutku imao devet neiskorišćenih brejk lopti!

NAJČITANIJE NA SPORTU

U petom gemu velika borba na Rodžerov servis, oba tenisera su razmenjivala vođstvo, imao je prednost Švajcarac ali je loptu poslao u aut, posle čega je usledio pritisak Grka koji je stigao do novog brejka!

Rodžer Federer, Foto: (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Usledio je jedan lakši gem za Stefanosa koji je potvrdio brejk! Posle par grešaka Švajcaraca, Federer se sabrao i smanjio rezultat na svoj servis! Sigurnim prvim servisom Grk je došao na samo korak do prolaska u veliko finale!

Još jedan neizvestan gem na servis Federera, posle dve greške Švajcarca, Cicipas je stigao do "đusa" u devetom gemu, ali je potom i on pogrešio što je Federer iskoristio i smanjio rezultat! 

Federer se nije predavao, nije dopustio Cicipasu da tako lako pobedi, opet je došao do dve brejk lopte, ali Grk je uspeo još jednom da se vrati! Švajcarac je poslao loptu u veliki aut i stvorio je meč loptu Stefanosu, a on je taj poklon iskoristio!

Stefanos Cicipas se plasirao u svoje prvo finale završnog Mastersa u Londonu, ali će morati da sačeka pobednika duela Tim-Zverev koji počinje od 21 čas, da bi saznao ko mu je protivnik!

Đoković će reći Rodžerovim i Rafinim navijačima NOSITE SE, imam više titula, vidimo se kasnije!

AUTOR: b92-alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 16.11.2019. 14:09 Švajcarac ima 20 Grend slem titula, Španac 19, a Srbin 16! Novak Đoković, Foto: EPA WILL OLIVER Teniski analitičar Dejvid Lo smatra da postoji samo jedan način na koji bi Novak Đoković mogao da utiša navijače Rodžera Federera za sva vremena.

BONUS VIDEO

Dušan Tadić besan nakon Luksemburga: "Ne može bez trčanja da se igra"

 

Komentari (1)

Petar

16.11.2019 18:57

Poraz Djokovića je posledica velikog broja grešaka, pasivne i bezvoljno igre..Nikako "fenomenalne" igre Federera!!