Đoković, Kisić-Tepavčević
AP Kamran Jebreili
Đoković, Kisić-Tepavčević

AP Kamran Jebreili

Đoković, Kisić-Tepavčević, Foto: AP Kamran Jebreili

Gošće emisije "Hit tvit" bile su premijerka Srbije Ana Brnabić i doktorka Darija Kisić Tepavčević. Jedan segment razgovora ticao se najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i kontroverzi oko Adrija tura. Podsećamo, zbog organizacije ovog turnira i kasnije zaraženih tenisera, Novak je na udaru svetskih medija.

Ana Brnabić je pružila punu podršku Novaku Đokoviću.

"Svaka mu čast. Pokušao je da uradi nešto dobro za ceo region. Da ostavi politiku po strani i da pomogne mladim i neafirmisanim teniserima, kao i da skupi novac u humanitarne svrhe", rekla je Brnabić i dodala da je najlakše da svi budu generali posle bitke i kritikuju nekoga ko je pokušao da uradi nešto plemenito i dobro.

Na komentare da nije Novak kriv nego Vlada, premijerka ističe da bi najviše na svetu volela da ostave na miru Novaka i da krive nju.

"Evo ja sam kriva, nije Novak Đoković i ostavite čoveka na miru", rekla je Brnabić.

Ističe da bi lično pre pokušala da uradi nešto pa da posle bude kritikovana, nego da sedi kod kuće i da posmatra sve sa strane i ne uradi ništa.

Ana Brnabić

Printscreen/Pink

Ana Brnabić, Foto: Printscreen/Pink

"Novaku svaka čast i sva podrška", rekla je Brnabić.

Kisić Tepavčević je istakla da mu ovi napadi na Novaka izgledaju kao korišćenje situacije zbog nekih stvari koje nemaju veze sa tim.

"Za vreme vanrednog stanja, imali smo u odnosu na ostale zemlje Evrope veoma stabilnu situaciju. Takva situacija je bila upravo zbog mera koje smo uveli", rekla je Kisić Tepavčević ističući da se efekti mera vide kada nemaju u čemu da se izražavaju.

Dodaje da je sada došlo do popuštanja i vraćanja svakodnevnim aktivnostima, kao i da je odgovornost na svima nama da sprečimo njegovo širenje.

"Kada je u pitanju Novak Đoković, isto je kao i za sve sportske aktivnosti koje su bile. Nije odlazak na neku manifestaciju nešto što je obavezno. Svako je procenio sopstveni rizik odlaskom na takve manifestacije. Takođe se odnosi i na derbi", rekla je Kisić Tepavčević.

Dodaje da ćemo morati da naučimo da živimo sa ovim virusom i da ćemo morati da prihvatimo određeni rizik pre odlaska na ovakve situacije.

PROČITAJTE JOŠ: