Novak i Stefanos
Ap/Photo/BernatArmangue
Novak i Stefanos

Ap/Photo/BernatArmangue

Novak i Stefanos, Foto: Ap/Photo/BernatArmangue

Cicipas je nedavno izabrao svoj nastup na Rodžers Kupu (Toronto Masters) 2018. kao najlepšu nedelju u svojoj dosadašnjoj karijeri. Grk se rado sećao svojih mečeva na tom turniru protiv Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Međutim, Cicipas je učinio neočekivano pobedivši Đokovića i to u njihovom prvom susretu - u tri teško borbena seta. Srbin je u Torontu izgubio 3-6, 7-6, 3-6, i time je Stefanosu doneo jednu od "najvećih pobeda" u karijeri.

Naravno da se Novak nije lako predavao. Srbin je spasio osam od 10 brejka pre nego što je na kraju podlegao raznolikosti i konzistentnosti Grka.

Stefanos je sada otkrio šta se događalo u njegovom umu tokom tog meča i kako je uspeo da kontroliše živce uprkos tome što se suočio sa jednim od najtežih izazova u tenisu.

 - Zapravo nisam toliko obraćao pažnju da li je ispred mene Đoković ili bilo ko drugi. Koncentrisao sam se na svoju igru - nastavio je Cicipas.

Znao sam, da ako počnem previše da razmišljam, tada ne bi bilo dobro za moju igru, pa sam sebi rekao - Nastavi da igraš, nastavi da radiš ono što radiš, odlično ti ide.

Grk je u roku od nedelju dana bio bolji od Dominika Tima, Novaka Đokovića, Aleksandra Zvereva i Kevina Andersona, ali na kraju je poklekao snagi Rafaela Nadala. Ipak, postao je najmlađi igrač - još od Matsa Vilandera sa Rolan Garosa 1982. - koji je na jednom turniru pobedio četiri najbolja igrača.