Novak Đoković
EPA-EFE/ANDY RAIN
Novak Đoković

EPA-EFE/ANDY RAIN

Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Hvala što ste pratili tekstualni prenos meča Novak Đoković - David Gofan na portalu ALO!

Novak Đoković se plasirao u polufinale Vimbldona pobedom nad Davidom Gofanom sa 6:4, 6:0, 6:3.

Sastaće se sa pobednikom duela Bautista Agut - Pelja!

KRAJ MEČA! 

6:2 - SET LOPTA ZA ĐOKOVIĆA! ĐOKOVIĆ JE U POLUFINALU!

5:2 - Majsotrski dolazi na gem do polufinala!

4:2 - Tražio je Novak čelendž ali loptica je ipak otišla u aut 40:30 za Gofana! Već u sledećem poenu je osvojio gem na svoj servis.

Bautista Agut je dobio i drugi set!

4:1 - Stiže Francuz do brejk lopte! SJAJAN PRVI SERVIS NEUTRALIŠE PRETNJU! Belgijanac stiže do nove brejk lopte, još jednom se odbranio Novak! Uspeva Novak da odbrani dve brejk lopte!

3:1 - Odlično vraaća servise Novak i stiže do prednosti od 30:0, Belgijanac uzvraća sa sledeća dva poena! BREJK LOPTA ZA NOVAKA! NOVA GREŠKA GOFANA! BREJK ĐOKOVIĆA!

2:1 - Greškom Gofana, Đoković veoma lako osvaja gem na svoj servis!

1:1 - Gofan dobija ovacije sa tribina! Posle 10 uzastopnih gemova koje je dobio Đoković, Belgijanac konačno prekida niz!

1:0 - Velika borba na početku trećeg seta, pri Đokovićevom servisu! Stiže Novak do prednosti i već u narednom poenu jakim servisom okončava prvi gem. 

POČETAK TREĆEG SETA! 

KRAJ DRUGOG SETA!

6:0 - Stiže Đoković do još jedne set lopte, Gofan je uspeo da se odbrani! Nova set lopta i opet spašava Belgijanac. Dugo se igra šesti gem na meču! NOVA SET LOPTA! VODI NOVAK 2:0

5:0 Novak je na pragu da dobije drugi set bez izgubljenog gema! 

4:0 - Tri brejk lopte za Đokovića! Raspala se igra Davida Gofana! Dupla servis greška!

3:0 - Siguran gem sa nulom, potvrda brejka uspešna!

Bautista Agut Roberto je poveo sa 1:0 u setovima! 

2:0 - Greška Gofana za "đus". Nervozan je Belgijanac stisnuo ga Đoković! BREJK LOPTA ZA NOVAKA! ODLIČNA IGRA NOVAKA! BREJK NA SAMOM STARTU! 

1:0 - Sigurnom igrom je započeo drugi set Đoković!

POČINJE DRUGI SET!

KRAJ PRVOG SETA!

ĐOKOVIĆ JE DOBIO PRVI SET! 

6:4 - Greškom Gofana je počeo 10 gem. Bekend slajsom na mreži Novak stiže i do drugog poena! Greška Gofana, SET LOPTA ZA NOVAKA! 

5:4 - Brejk Gofana kao da je razbesneo Novaka, dominantnim prvim servisom je došao do prilike da ugrozi Belgijanca na njegov servis! 

4:4 - Potpuno neočekivano vraća Novaka u život posle 30:0! BREJK LOPTA ZA ĐOKOVIĆA! Uspeo je Gofan da se odbrani, na prvi servis ima uspešnost 10/10 što znači da kad ubaci lopticu na prvi servis dobija poen, za razliku od Novaka koji u tom segmentu ima 11/20! DRUGA ŠANSA, BREJK LOPTA ZA NOVAKA! RIBREJK ĐOKOVIĆA!

3:4 - Spektakularan početan poen Đokovića, i Francuz je pokazao svoju brzinu! Najlepši gem do sada! BREJK LOPTA ZA GOFANA! BREJK LOPTA ZA FRANCUZA!

3:3 - Velika borba na servis Gofana! Sjajnim slajsom je Gofan vratio lopticu koja je pogodila liniju, Đoković ju je samo propustio misleći da ide u aut! 

3:2 - Uz pomoć vrha mrežice Belgijanac dolazi do 30:15. Početničga greška Gofana, Đoković lakše uzima ovaj gem nego prva dva!

2:2 - Mnogo bolje izgleda Gofan, pogotovo na svom servisu! Sa nulom je dobio četvrti gem!

Batista Agut je došao do brejka u duelu sa Peljom! 

2:1 - Odlično se kreće Gofan, napada drugi servis Đokovića. Na mreži ima 2/2 i vodi 30:15. Predivan poen Novaka, posle dominacije Belgijanca tokom čitavog poena, ali vinerom preokreće na 40:30. Raspoložen za igru je Gofan! Brejk lopta za Gofana! Forhend vinerom izlazi iz neprijatne situacije! Druga brejk šansa za Belgijanca! Odličnim servisom spašava drugi brejk loptu! Greška Gofana za prednost Đokovića. Uspeva Novak da uzme treći gem u prvom setu, posle teškog pritiska Gofana!

1:1 - Poveo je Gofan sa 30:0 odličnom igrom, da bi i on pogrešio pri servisu (dvostruka servis greška). Sjajnim asom i igrom obezbedio je sebi prvi gem na njegov servis. 

1:0 - Prva dvostruka servis greška za Đokovića pri rezultatu 40:30, odličnim servisom se izvukao i otvorio na pravi način meč! 

MEČ JE POČEO! 

IGRAČI SU IZAŠLI NA TEREN, POČELO JE ZAGREVANJE! 

Dobrodošli na tekstualni prenos meča Novak Đoković - David Gofan na portalu ALO!

Program na Centralnom terenu će otvoriti Novak Đoković, koji od 14 časova igra protiv Belgijanca Davida Gofana.

Đoković i Gofan su do sada imali šest međusobnih susreta, a Srbin vodi 5-1. Međutim, Belgijanac je dobio poslednji susret, u Monaku 2017. sa 6:2, 3:6, 7:5. Tada je Novak posle dužeg perioda imao najgoru sezonu zbog povrede lakta.

Njih dvojica se po prvi put sastaju na travi pošto su dva puta igrali na šljaci i četri puta na betonu.

Pobednik meča Đoković – Gofan u polufinalu ide na boljeg iz duela Pelja – Bautista Agut.

PROČITAJTE JOŠ: