Novak Đoković
EPA/Kiyoshi Ota
Novak Đoković

EPA/Kiyoshi Ota

Novak Đoković, Foto: EPA/Kiyoshi Ota

Srbin je sigurnom igrom prošao u 3. kolo turnira na kojem brani titulu. Novak je igra gotovo savršeno, izuzev nešto sporijeg početka 2. seta kada je Šapovalovu dozvolio brejk loptu. No, činjenica da je u celom 1. setu na svoj servis izgubio samo jedan poen jasno ilustruje nadmoć u odnosu snaga prvog reketa sveta i kanadske teniske nade.

PROČITAJTE JOŠ:

Sledeći protivnik branioca titule biće Džon Izner koji je takođe rutinski savladao Lukaša Puja. 

KRAJ MEČA

6:3 Divno. divno, divno! Srbin je u preozbiljnoj formi! 

5:3 Kod servis gemova prvog tenisera sveta nema šta da se piše, jer jedna reč sve opisuje-poezija. 

4:3 Činilo se da Šapovalova čeka lagano osvajanje gema jer je imao 40:0, ali je Novak vezao idealna tri poena i došao do izjednačenja. Denis je petim asom i dubokim forhendom ipak iščupao ovaj gem.

4:2 Ekspresan gem svetskog broja jedan! Bez izgubljeog poena, na sve moguće načine je Srbin osvajao poene i došao do potvrde brejka! 

3:2 Brejk! Šapovalov je vezanim greškama iz forhenda doneo dve brejk lopte srpskom teniseru, a onda je ponovo forhend ustuknuo i Novak je napravio bitan korak ka pobedi.

2:2 Đoković sjajnim servisima osvaja poene, ali je primetno da se Denis bolje oseća na terenu. Zato je Novak ubacio dodatne varijacije u svoju igru i posle jednog đusa osvaja gem na svoj servis. 

1:2 Dobar gem za Denisa, iako je Novak preto na momente. Kanađanin nije dozvolio da na njega utiču propuštene šanse iz prethodnog gema. 

1:1 Prve muke za srpskog tenisera na njegov servis. Došao je Šapovalov do pre brejk lopte koju nije iskoristio jer je posle duže razmene udaraca izbacio svoj forhend u aut. Zatim je Novak servis vinerom došao do gem lopte, ali je nije iskoristio. Onda je forhend vinerom i sjajnim štop volejem ipak izeo svoj prvi gem u 2. setu.

0:1 Pokušava Kanađanin agresivnijom igrom da nekako ugrozi Đokovića, u ovom gemu mu je to pošlo za rukom.

PROČITAJTE JOŠ:

DRUGI SET

6:3 Set! Novaka igra savršen tenis, na svoj servis je izgubio samo jedan poen u prvom setu. 

5:3 Brejk Đokovića! Novak je dobro započeo gem, uzeo prva dva poena, ali je zatim jedan forhend izbacio daleko napolje. Posle te greške Šapovalov je dobro napaoo svojim forhendom, ali je onda pogrešio iz istog udarca za brejk loptu Novaka.   

4:3 A onda ponovo Srbin ekspresno, Novak gazi na svoj servis i ne ostavlja nikakvu nadu Šapovalovu da može doće do poena, a ne do brejki lopti. 

3:3 Ekspresno odgovara kanadski teniser, ubedljivo je osvojio svoj servis gem. Velika borba na početku.   

3:2 Đoković izuzetan na svom servisu, ponovo bez izgubljenog poena osvaja gem. Srbin je od početka meča izgubio samo jedan poen na svoj servis.

2:2 Ponovo jedan naporan gem za Kanađanina, imao je Novak 30:15, ali je Šapovalov vezao 3 poena i došao do izjednačenja.

2:1 Opet lagan gem na svoj servis. Đoković nastavlja u stilu u kom je završio poslednje mečeve u Tokiju, a to je da već na samom startu setova pokušava da stekne prednost.

1:1 Imao je brejk loptu Novak Đoković, ali Kanađanin je uspeo da vrhunskim servisima vrati rezultat na svoju stranu. Dobar početak za Novaka i pored i dalje nerešenog rezultata, agresivan je i igra svoju igru.

1:0 Novak je započeo sa nulom, ni u jednom trenutku nije dozvolio šansu Šapovalovu za ijedan poen.

PRVI SET

Đoković slao Federeru poruke za vreme turnira na kom nije igrao, Švajcarac otkrio sadržaj!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 08.10.2019. 19:01 Novak se trenutno nalazi u Šangaju! Rodžer Federer i Novak Đoković i Damijen Štajner, Foto: twitter/RadioSportChile Kako Novak Đoković nije mogao zbog povrede ramena da učestvuje na Lejver kupu, osetio je da propušta veliku zabavu koja je bila održana u Bostonu!

12:45 Meč je počeo. Prvi servira srpski teniser.

12:15 Zverev i Šardi su na vreme završili svoj meč. Očekuje se da uskoro Đoković i Šapovalov izađu na teren.

Prvi reket sveta Novak Đoković se u drugom kolu Mastersa u Šangaju od 12:30 časova sastaje sa Kanađaninom Denisom Šapovalovim. Novak, koji brani titulu u Šangaju, u prvom kolu je bio slobodan, dok je Šapovalov lako izašao na kraj sa Tijafoom.

Novak Đoković, Foto: P Photo/Koji Sasahara

Srpski i kanadski teniser se sastaju treći put u zvaničnim mečevima, a obe pobede je odneo Novak.

Srpski zvaničnik se nalazi na granici, dao prve informacije! Rekao je pred policijom: "Mi smo ovde domaćini!"

AUTOR: Alo.rs/Vladimir Zogović DATUM I VREME: 09.10.2019. 11:07 - 09.10.2019. 11:12 Situacija je više nego napeta. policija na Jarinju, Foto: Alo/Vladimir Zogović Utakmica između Trepče i Crvene zvezde u okviru šesnaestine finala Kupa Srbije trebalo je da se odigra danas u 14 časova, ali su fudbaleri beogradskog kluba zaustavljeni na Jarinju.

Bolji iz ovog duela ide na megdan Amerikancu Džonu Izneru u osmini finala.

 

Komentari (1)

mdragosavac14

09.10.2019 14:01

WINNER! Šapovalov je mogao kako hoće, ali nije mogao dokle hoće. Mada je dosta koristio slajs, bekend mu nije išao od ruke. Novak je imao sjajan tempo: dobri i precizni udarci, skraćene dijagonale i stroga koncentracija pri vraćanju lopti - strašan fokus kod primanja servisa. Šapovalov je bio pod pritiskom. Nikako nije mogao da uhvati ritam. I ovoga puta Novak je odigrao rutinski meč. Nole, idemo dalje... od Čajne pa sve do pobede sjajne!