Novak Đoković
AP/KamranJebreili
Novak Đoković

AP/KamranJebreili

Novak Đoković, Foto: AP/KamranJebreili

Gotovo da nema dana da neko ne napadne Novaka Đokovića, ali desi se i da ga neko podrži.Poslednji u nizu igrača koji su otvoreno stali na Novakovu stranu u borbi za bolji status igrača je iskusni Francuz Žil Simon. Od kada je tokom prošlogodišnjeg US Opena Novak Đoković odlučio da formira novo udruženje tenisera (PTPA) deluje da su se napadi na najboljeg tenisera sveta pojačali i to svim frontovima. Ipak, ne misle svi kao deo zapadnih medija. 

Da li je Novak uradio dobru stvar osnivanjem PTPA?

 

– Nikad nisam krio, niti ću. Uvek sam smatrao da ATP više vodi računa o turnirima nego od igračima. I ponoviću to.

Zbog toga Simon smatra da je potez Đokovića izuzetno važan za sve igrače i da PTPA može da bude udruženje koje će brinuti o pravima tenisera.

– Vidite šta sada rade sa nagradnim fondovima. Igrači dobijaju sve manje para. Zbog toga nam je potrebno udruženje igrača kao što je PTPA – objasnio je Simon.

Podsećanja radi, kad je formiran PTPA uz objašnjenje Đokovića i Vaseka Pospišil,  ta organizacija se obavezala da obezbedi veće nagrade za igrače koji su slabije plasirani. U eri u kojoj živimo, prepunoj neizvesnosti i problema sa kovid 19, Novakova organizacija se jedina javno usprotivila smanjenjima zarada za slabije rangirane igrače.