Rodžer Federer i Novak Đoković
Profimedia
Rodžer Federer i Novak Đoković

Profimedia

Rodžer Federer i Novak Đoković, Foto: Profimedia

Dugogodišnji trener Rodžera Federera i selektor Dejvis kup tima Švajcarske, Severin Luti, ima zanimljivo viđenje rivalstva Federera i Đokovića.

Luti je u opširnom intervjuu za medije u Švajcarskoj pričao o turniru u Londonu kao i o namerama Federera da igra u punom kapacitetu i naredne godine.

PROČITAJTE JOŠ:

 

On je takođe demantovao pojedine tvrdnje kako se osvajač 20 grend slem trofeja sprema za odlazak u penziju.

" Federer će sigurno igrati i 2019. godine, nikada nismo ni razgovarali o evantualnom povlačenju. Pre dve godine je u Melburnu, pred Australijan open, rekao da nema šta da izgubi i da će igrati bez pritiska. Shvatio je da je uradio toliko da više ne mora da osvoji nijedan turnir, a da će ostati upamćen kao jedan od najvećih, možda i najveći svih vremena", oizjavio je Luti.

Na pitanje da li je istina da je Đoković u najboljoj formi teži protivnik za Rodžera od Rafaela Nadala, imao je zanimljovo viđenje situacije.

"U početku sam smatrao kako Novak ne može da pobedi Nadala. Onda se sve okrenulo, jer po meni, tako nije moglo da ostane. Naravno, Novak je ponovo prvi na svetu, igra odlično od početka leta. Trenutno teško ga je pobediti. Veoma je solidan, ima kompletnu nigru, veoma je snažan u defanzivi. Ipak, mislim da nema ništa posebno u njegovoj igri što ga čini nepobedivim za Rodžera. Ako Rodžer igra dobro, može da ga pobedi", smatra Luti.

Od turnira u Londoinu očekuje mnogo, ali Rodžer se spotakao već na prvoj prepreci, Keiju Nišikoriju.

"Ima nešto posebno što voli na ovom turniru. Videćemo kako će biti posle prva dva meča. Ako sve bude kako treba, može da pobedi bilo koga", zaključio je Luti.