Aleksandar Zverev
AP Photo/Andy Wong
Aleksandar Zverev

AP Photo/Andy Wong

Aleksandar Zverev, Foto: AP Photo/Andy Wong

Nemački teniser, Aleksandar Zverev pobedio je Rodžera Federera u tri seta 6:3, 6:7 6:3  i plasirao se u polufinale Mastersa u Šangaju!

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi set je proveo u znaku nemačkog tenisera, koji je uspeo da oduzme Rodžeru servis u šestom gemu, do kraja je održao tu prednost!

Turbulencije na početku drugog seta! Federer je uzeo servis Zverevu u drugom gemu, ali nije uspeo da ga potvrdi. Do 11. gema nije bilo uzbuđenja iako je bila velika borba na terenu, a onda Nemac uzima Rodžeru servis i stvara sebi priliku da zatvori meč na svom gemu! Ali se nije predao Federer, čak je uspeo da spasi dve meč lopte, kao što je Đoković to uradio njemu na Vimbldonu, vodio je Zverev 40:15 ali nije uspeo da završi meč, pa je drugi set otišao u taj-brejk koji je posle velike rezultatske klackalice pripao Švajcarcu!

Zverev je počeo treći set veoma ubitačno, napravio je sebi dve brejk prilike na Rodžerov servis, a prvu je iskoristio! Imao je Nemac priliku da definitvno izbaci Federera sa Mastersa u Šangaju, ali je propustio dve brejk lopte! Do kraja meča Zverev je bio siguran i trijumfovao je u trileru!

Nemački teniser čeka protivnika iz duela Beretini - Tim!

BONUS VIDEO

Izjava Aleksandra Mitrovića posle gola za pobedu Srbije protiv Paragvaja