Rodžer Federer
EPA/Samer Rejjal
Rodžer Federer

EPA/Samer Rejjal

Rodžer Federer, Foto: EPA/Samer Rejjal

Po mišljenju dela stručnjaka i navijača, najbolji teniser svih vremena Rodžer Federer, nedavno se vratio posle pauze duže od 13 meseci i oporavka od dve vezane operacije kolena. Federer, vlasnik 20 gren slem titula, rekao je da su njegove ambicije i dalje najveće, iako je pauzirao više od godinu dana.

Šta mislite od odluci Federera da nastavi da igra?

 

Švajcarac je u poslednjih 14 meseci odigrao samo dva meča i to u Dohi. Odmah posle toga povukao se sa turnira u Dubaiju i Majamija kako bi se vratio kući i spremio se za sezonu na šljaci.

- Želim da osvajam velike turnire i pobeđujem najbolje igrače na svetu. Nisam se vratio da bih igrao drugo kolo u sredini sezone. Tačno znam šta treba da uradim. To je malo san, malo logika ili može da se nazove logičan san - raspoložen 39-godišnji Federer.

Švajcaraca kaže da i dalje naporno radi kako bi se spremio za nove izazove.

- Verujte da su mi treninzi veoma ozbiljni, iako ne pričam mnogo o tome. Ljudima je jasno da bez toga ne bih ni mogao da se vratim ni da u prošlosti beležim tako dobre rezultate. U jednom trenutku me operacija kolena onemogućila da treniram punom snagom. Sada je sve u redu - zaključio je Federerkoji se još nije izjasnio na kom će se turniru vratiti.