Federer
EPA-EFE/SCOTT BARBOUR A
Federer

EPA-EFE/SCOTT BARBOUR A

Federer, Foto: EPA-EFE/SCOTT BARBOUR A

Najbolji teniser svih vremena Rodžer Federer je izjavio da se oseća znatno bolje i da mu je cilj da stoodstotno bude spreman za početak naredne sezone. Švajcarac je posle prve operacije kolena u februaru, uradio novi zahvat neposredno po proglašenju prekida sezone zbog pandemije koronavirusa.

Situacija sa Rodžerovim kolenom je sada daleko bolja, mada je on priznao da povratak u formu neće biti nimalo jednostavan zadatak. Osvajač 20 grend slem pehara je odigrao samo jedan zvaničan turnir u 2020. godine, Australijan open gde je u polufinalu izgubio od šampiona Novaka Đokovića.

- Sama povreda je bila veoma bitan momenat za mene. Uz pandemijom koronavirusa i dve operacije razmišljao sam da li bi uopšte trebalo da nastavim. Možda se nekom čini da je lako, ali uveravam vas da je do povratka na nekadašnji nivo ispred mene dug put. Sa oporavkom morate biti oprezni i dati sebi vremena. Već se osećam bolje. Nisam još na tom nivou da mogu da igram tenis, ali sam uveren da ću sto odsto biti spreman za početak naredne sezone - rekao je Federer i najavio da će do početka 2021. i turnira u Australiji sve biti u redu.

PROČITAJTE JOŠ: