Rodžer Federer
AP/Lynne Sladky
Rodžer Federer

AP/Lynne Sladky

Rodžer Federer, Foto: AP/Lynne Sladky

PROČITAJTE JOŠ:

Federer - Cicipas, Foto: EPA/Filip Singer

Američkom dublu je dozvoljeno da zatraže čelendž, iako na to nisu imali pravo jer je vreme isteklo, a Grk je burno reagovao:

"Nije to priviliegija, oni imaju pravo na to. Ne mogu ništa više da uradim. Osećaj koji imam je taj da im ti daješ privilegije, kao što radiš sa Rodžerom Federerom i svima ostalima", rekao je Cicipas.

Samo dan kasnije je stigao odgovor Rodžera Federera koji je negirao takve navode i rekao sledeće:

"Ono što ja mislim je da su sudije nekada, ne samo vezano za privilegovan tretman, na spoljašnjim terenima 'čvršći' što se tiče pravila. Uradite nešto – bum, upozorenje. Sa njima nema zezanja" - rekao je osvajač 20 grend slem titula.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

@wesleykoolhof ballin’ like there is no tomorrow!

A post shared by Stefanos Tsitsipas (@stefanostsitsipas98) on Mar 30, 2019 at 2:45pm PDT

On je istakao da je sudijama teško da obuzdaju nekog poput Cicipasa, igrača koji se nije još uvek probio kao najveća teniska zvezda.

"Mislim da sudije na glavnim terenima poznaju igrače, poznaju njihove probleme i znaju kako se ponašaju i kako će reagovati na određene stvari. Oni znaju šta je za (te tenisere) normalno, a šta glupo ili vickasto. Tako da, sa te tačke gledišta, mislim da je sudijama lakše da obuzdaju poznatog tenisera nego nekog ko se još nije probio, kao što je Cicipas. Ipak, takve stvari se nekada 'izgube u prevodu', pa može doći i do grešaka" - rekao je Rodžer.

Za kraj je zaključio da on ne dobija nikakve sudijske privilegije ni da ne zna nijednog igrača koji je ih ima.

"Ja ne vidim da iko dobija privilegovan tretman... To ne bi trebalo da postoji. Normalno je da ja dobijem upozorenje, kao što sam nedavno i dobio. Odluke bi trebalo da se donose vezano za dešavanja i stvarno mislim da sudije to tako i gledaju. Žao mi je što se Stefanos tako oseća "- rekao je Federer.