Rodžer Federer i Novak Đoković
(AP Photo/Tim Ireland)
Rodžer Federer i Novak Đoković

(AP Photo/Tim Ireland)

Rodžer Federer i Novak Đoković, Foto: (AP Photo/Tim Ireland)

* Novak Đoković je posle više od pet sati igre pobedio Rodžera Federera u finalu sa 3:2 u setovima

* Federer ima 20 Grend slem titula, Nadal 18, a Novak 16!

* Sledeći i poslednji Grend slem turnir je US Open gde Đoković brani titulu

Mnogo polemike izaziva "velika trojka", pa se mogu čuti razni argumenti zašto je svaki od njih najbolji teniser ikada. To pitanje je dospelo i da samog Rodžera Federera kojeg je Novak pobedio u sva tri finala Vimbldona u kom su njih dvojica učestvovala, pa je Švajcarac upitan da li smatra Novaka na istoj talasnoj dužini kao što je on, na šta je odgovorio:

"Izađite na ulicu i pitajte ljude, pitajte teniske poklonike" - započeo je vlasnik 20 Grend slem titula, da bi potom dao malo konkretniji odgovor:

"Mislim, gledajte, svi znamo koliko je Novak jak i koliko to godina već traje. Naravno, svaka pobeda, svaki naročit trijumf, svaka serija - sve to dodaje težinu na njegov tas vage, tu nema nikakve sumnje", rekao je švajcarski teniser.

Mnogi ovu pobedu na Vimbldonu smatraju presudnom za trku G.O.A.T (Greatest of all time - Najbolji svih vremena) jer da je Federer dobio, odlepio bi se na šest titula razlike, ali pošto je Nole pobedio koji je u žestokom ritmu, osvojio je četri najprestežnije titule od poslednjih pet, ovakvim tempom bi mogao da dostigne Rodžerov rekord i to veoma brzo.

Švajcarac je izjavio da ga to ne zanima previše i da ne može da sačuva sve rekorde:

"Znate, to je nekada bila velika stvar. Ono, kada ste blizu vodećem. Kada ste recimo na dva grend slema zaostatka, ili eventualno izjednačite, pa povedete u toj trci. To je bilo baš veliko", pričao je Federer o sebi, ne o Novakovoj "blizini", a onda i dodao:

"Sada je drugačije. Što je i normalno, trka se odvija na malo drugačiji način. Ja crpim motivaciju na drugim mestima. Ne iz toga da ostanem na prvom mestu, jer ja sam taj rekord već postavio. A ako neko drugi to uradi, dobro za njih. Uostalom, ne možete sve (rekorde) ni da sačuvate. Nisam ni postao teniser zbog toga, zaista nisam. Želeo sam da osvojim Vimbldon, da imam tu dobre rezultate, da igram pred onom veličanstvenom publikom na Centralnom terenu, protiv igrača kao što su Novak, i tako dalje... Zato ja i igram tenis. Da, stvari su sada malo drugačije, ali ja sam stvarno zadovoljan nivoom na kome sam".

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Filip Krajinović o potezu koji je obišao svet, Vimbldonu, Đokoviću i Federeru...