Rodžer Federer
EPA/Dave Hunt
Rodžer Federer

EPA/Dave Hunt

Rodžer Federer, Foto: EPA/Dave Hunt

Rodžer Federer istakao je da nije zaslužio pobedu protiv Tenisa Sandgrena već da je imao neverovatnu sreću.

Švajcarac je bio na rubu eliminacije u četvrtfinalu Australijan opena, ali je spasao čak sedam meč lopti i pobedio 6:3, 2:6, 2:6, 7:6 (8), 6:3 posle tri i po sata igre.

"Ponekad moraš imati sreće. Kod sedam meč lopti nemaš kontrolu. Možda tako izgleda, ali jednostavno sam se nadao da neće pogoditi viner, da će lopta ostati u igri i da ako promaši jednom ili dvaput ko zna šta će da misli. Ali čak ni to nije bitno, mislim da sam bio neverovatno srećan. Kako je meč tekao pritisak je nestajao, imao sam sreće da napravim brejk, onda sam servirao dobro. Mislim da nisam zaslužio ovo, ali sam srećan".

Rodžer Federer

(AP Photo/Lee Jin-man)

Rodžer Federer, Foto: (AP Photo/Lee Jin-man)

Federer se u jednom delu meča vrlo teško kretao.

"Igrao sam mnogo tenisa tokom života. Ponekad se osećaš malo čudno, moje noge se malo ukrute, mučim se u defanzivi. Ne volim nikad da zovem trenera jer je to znak slabosti i trudim se da ne pokažem. Najbolje je pobediti i otići sa terena, a da niko ne zna šta se dešava. Verujem u čuda, može da padne kiša, nešto drugo. Nije bilo preterano loše, malo sam se ukrutio, čekao sam da me dokrajči, ali on to nije učinio, imao sam mnogo sreće".

U narednom kolu čeka boljeg iz duela između Novaka Đokovića i Miloša Raonića.

"Žreb ne postaje lakši. Imaću slobodan dan, osećaš se bolje nekoliko dana kasnije. Nikad se ne zna, nakon ovakvih srećnih izvlačenja možeš da igraš bez ikakvih očekivanja jer znaš da je već trebalo da budeš na skijanju u Švajcarskoj. U stvari sam već bio na putu za tamo. Tako pokušaću da ovo iskoristim najbolje što mogu", rekao je Federer.

Komentari (1)

xxxl

28.01.2020 11:24

Unapred se pravda za eventualni poraz od Noleta.