Rodžer Federer
EPA Jose Jacome
Rodžer Federer

EPA Jose Jacome

Rodžer Federer , Foto: EPA Jose Jacome

Rodžer Federer je bio na proputovanju Južnom Amerikom po završetku sezone i suočio se sa brojnim pitanjima novinara. Jedno od njih je bilo da sastavi svog idealnog igrača.

- Taj bi trebalo da ima forhend Fernanda Gonzalesa, osećaj Marsela Riosa, servis Džona Iznera ili Pita Samprasa, kao i bekhend Andrea Agasija ili Novaka Đokovića. Borbeni duh treba da bude neko kao Rafa. Stefan Edberg ili Rod Lejver za voleje, i smirenost Bjerna Borga. Sebe neću staviti - rekao je Federer i posebno se osvrnuo na Riosa:

- Igrao sam sa njim u Sidneju i Madridu, bio sam vrlo srećan i živopisno se sećam tih mečeva. On je za mene bio savršen igrač, sa neverovatnim tajmingom i osećajem, igrao je drugačije protiv svih. Moji omiljni igrači bili su Sampras, Edberg, Beker i onda Rios, koji je pripadao drugoj generaciji.

Federer je 2019. godinu završio kao treći igrač na svetu, osvojio je četiri titule (Dubai, Majami, Hale, Bazel) i igrao je finale Vimbldona, u kome je posle epske borbe poražen od Novaka Đokovića.