Rodžer Federer
AP/Halden Krog
Rodžer Federer

AP/Halden Krog

Rodžer Federer, Foto: AP/Halden Krog

Nekada deveti teniser sveta i veliki prijatelj Rodžera Federera, Mark Rose je rešio da oplete po srpskom teniseru, Novaku Đokoviću!

Ovaj Švajcarac je se na početku osvrnuo na reči Srđana, Novakovog oca, koji je pričao o njegovom sunarodniku, Rodžeru Federeru.

Srđan je izjavio da je Federer "ogroman šampion, ali ne dovoljno veliki kao Novak."

"Gledajući hronologiju prethodnih dana, već je bilo napada njegovo oca na Rodžera Federera, što smatram nedopustivim. Čak i ako volite svog sina više od ičega na svetu, ne možete govoriti takve stvari. Da je moj otac to rekao, otišao bih kući i rekao mu da ućuti. Ne možete govoriti o nekome na taj način", rekao je Rose.

Rose koji je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine smatra da Novaku nije lako da bude u istoj eri sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

"Jednostavno je glupo. Novak Đoković je prilično podvojena ličnost, šta god on rekao. Imam utisak da se on time hrani. Ne sudim o toj osobi jer svako ima svoje izvore motivacije i uverenja. Ali, generalno gledano, Novak Đoković je enigma. Teško mu je da se sa stanovištva popularnosti takmiči sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom. Mogu da razumem koliko je to frustrirajuće za njega. On je svetski broj jedan i sjajan igrač, ali suočava se sa dve legende", rekao je osvajač Rolan Garosa 1992. godine.

Za kraj je Švajcarac zaključio da je protekli period bio katastrofalan za Đokovića:

"Ali, između izjave svog oca i fijaska Adrija tura, on nije uspeo da osvoji bodove u javnosti. Iznad svega, ne pomaže imidžu tenisa"

PROČITAJTE JOŠ:

 

Komentari (3)

rodjeni

29.06.2020 21:03

psihijatar

Dragiša

29.06.2020 22:59

@rodjeni - Za psihijatriju

bobi

30.06.2020 10:02

Frustracija je ipak na vasoj strani!!!