Rodžer Federer
EPA
Rodžer Federer

EPA

Rodžer Federer, Foto: EPA

Da li mislite da Federer sada igra samo zbog novca?

 

Počeo je da preskače veliki broj turnira, odlučio je da ne igra na Rolan Garosu, u Majamiju, Monte Karlu... čini se da je zaista sve bliži zvaničnom povlačenju iz profesionalnog bavljenja tenisom. Kada se uzme u obzir sve što je do sada uradio za "beli sport", a i da u avgustu puni 40 godina, deluje da je ovo pravo vreme za njegov oproštaj.

Međutim, u svetu tenisa sve je više onih koji veruju da je Federerov povratak povezan samo sa jednim - novcem. Naime, pojedini teniski fanatici tvrde da Rodžer igra samo zbog dodatne zarade, a u prilog tome ide i činjenica da je baš u Dohi promovisao nove patike. Baš na taj način on želi da odradi svoj ugovor sa kompanijom koja mu pravi opremu - "Uniqlo" sa kojom je potpisao ugovor vredan čak 300.000.000 dolara.

Švajcarac je dugo nosio "Najki" patike, ali je odlučio da u potpunosti prepusti sve pomenutom brendu "Uniqlo". Ne postoji bolji način za zaradu nego da se najavi veliki povratak posle više od godinu dana, a još i ako na teren izađe u tim patikama (što je i bio slučaj) - zarada je zagarantovana.

Naravno, mnogo je teorija, ali je činjenica da "para vrti gde burgija neće". Procenite i sami da li ovo zaista ima veza sa Federerovim (ne)odlaskom u penziju.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (3)

Djoka

17.03.2021 09:53

A njegovi fanovi , u Srbiji , mi stavljaju minuse kada sam to rekao jos pre mesec dana. Pametan čovek. Zašto vaditi pare iz džepova kada nema potrebe. Razne povrede ( a pre svega njegovog ogromnog ega ) mu dozvoljavaju da maksimalno koristi sponzorske Ugovore. Sve ima svoj kraj ali je njegovo igranje turska serija.

Kaiser?

17.03.2021 11:56

Ma neee on igra jer je plemenit, novac ga ne interesuje. Sve izađe na videlo. Nije greh igrati zbog novca a je greh glumiti skromnost a izađe egoizam. Zbog novca sigurno igra. A i ja bih...

bogdan

18.03.2021 11:51

Mislim da i on a i Nadal pokušavaju da se pripreme za Olimpijske igre kako bi sprečili Novaka da dođe do medalje koja bi mu sigurno mnoooooogo značila.Ali,neće moći.Možda neko od mlađih može ali ova dvojica neće moći.