Rodžer Federer
AP/Joel Auerbach
Novak Đoković i Rafael Nadal posle finala AO

Tanjug/AP, Mark Schiefelbain

Novak Đoković i Rafael Nadal posle finala AO, Foto: Tanjug/AP, Mark Schiefelbain

Federer je rekao da je zadivljujuće koliko se njih trojica razlikuju čak i na psihološkom nivou i na činu na koji sve preživljavaju na terenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Rodžer Federer

AP/Kamran Jebreili

Rodžer Federer, Foto: AP/Kamran Jebreili

"Momenat kada izađem sa terena za mene je sve završeno, ulazim u zonu opuštanja. Možda me je i to sačuvalo u mentalnom smislu da budem u stanju da izađem na naredni meč i da se ne osećam umorno. U tome vidim dve stvari, igrača i ličnost kao nešto posebno. Ja sam ličnost dok ne izađem na teren, a onda se pretvaram u igrača. Čak i tada sam u stanju da se opustim čim se poen završi. Mislim da je to jedan od mojih najvećih kvaliteta", izjavio je Federer.

On misli da se sva trojica razlikuju i to je obrazložio.

"Za mene, to je jedini način da istrajem, zato se divim kako Novak i Rafa to rade drugačije. Recimo Rafa je sasvim drugačiji, on je uvek tako motivisan, fokusiran, pun emocija. Gledam ga i razmišljam o tome kako svi to radimo različito. Možda i oni isto tako gledaju mene i dive mi se kako ja uspevam da budem drugačiji u tim momentima", dodao je Rodžer.

Očekuje ga duel sa tinejdžerom Denis Švalapov.

"Ništa nije drugačije od recimo dana kada je Rafa bio tinejdžer ili bilo ko drugi. Sa bilo kojim tinejdžerom da igrate, nekim mlađim od 23 godine, drugačije je. Oni izađu na teren bez i da poznaju dobro sve igrače, ali i ne moraju, jer su slobodni i nemaju šta da izgube, što ih čini posebno opasnim. Uvek sam uživao da ifram sa tinejdžerima, uzbudljivo je. Džon i ja smo ovde veterani, igramo sa dva klinca. Nisu samo mladi, već i dobri, nadam se dobrim mečevima" - a onda se prisetio kada je sa njim i trenirao pre nekoliko sezona na Masteru u Torontu: 

"Baš kao i danas i tada je udarao snažno po loptici.Mislio sam, opa, dečko udara neverovatno dobro. Koliko mu je godina, koliko može da dogura? Bio je i tada impresivan. Isto tako ima i dobar servis. Imao sam osećaj kao da mu prija što je kod kuće", zaključio je Federer.