Rodžer Federer i Novak Đoković
profimedia
Rafa Nadal

AP Photo/Jean-Francois Badias

Rafa Nadal, Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias

Jedan od trenera Rafaela Nadala, Francisko Roig, nagovestio je da će se Rodžer Federer i Novak Đoković penzionisati u skorijoj budućnosti!

Nadal (33) je u nedelju osvojio svoj 18. Gren slem, a svoju 12. titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske!

Ovim poduhvatom Španac ima prednost u odnosu na Đokovića koji ima 15 osvojenih Gren slemova, a ispred njega je Federera koji je rekorder u muškoj konkurenciji sa 20. titula!

Ovaj trio se bori i za naziv najboljeg tenisera ikada, a Roig misli da će se Federer i Đoković penzionisati pre Rafe zbog porodičnog načina života, koji će doneti prednost svetskom broju 2.

"Ova titula će dati krila Rafi da osvoji još više!" - rekao je Roig nakon Nadalove pobede na Rolan Garosu!

PROČITAJTE JOŠ:

Toni Nadal sa Rafaelom

Profimedia.rs

"Titule hrane želju za pobeđivanjem, u Gren slemovima Federer je najbolji igrač u istoriji, a on ima 37 godina i četvoro dece. Videćemo da li će otići i posvetiti se njima, pošto je već uradio sve što je trebao da uradi!" - rekao je osvajač devet ATP titula, a onda se nadovezao:

"Đoković ima dva sina, videćemo da li će uraditi isto. Nadal, Federer i Đoković više ne razmišljaju da budu prvi u ovom trenutku, već prvi u istoriji ovog sporta!"

Njegov trener veruje da bi Rafa mogao da prenese momentum na Vimbldon i tako dođe do prilike da prepolovi deficit u odnosu na Federera!

"Na kraju turnira sam mu rekao: 'Toliko si dobar, kopile!" rekao je Francisko i otkrio da se Nadal posle poraza od Tima u Barseloni u svlačionici ispovedao da on ne misli da je Austrijanac bolji od njega!

"Rafa može da osvoji Vimbldon ove godine" - samouveren je Roig

U međuvremenu, Nadal tvrdi da nije previše fokusiran da prestigne Federerov rekord:

"Ako sustignem Rodžera ili pak ne, neću biti previše zabrinut oko toga. Ne možeš da budeš isfrustiran sve vreme ako komšija ima veću kuću od tebe, ili veći TV, lepšu baštu.."