Federer i Đoković
(AP Photo/Andy Brownbill)
Federer i Đoković

(AP Photo/Andy Brownbill)

Federer i Đoković, Foto: (AP Photo/Andy Brownbill)

Ovaj Amerikanac je imao čak 7 meč lopti protiv Federera u četvrtfinalu Australijan opena, ali nije uspeo da napravi poslednji korak, pa je propustio šansu da igra i protiv Đokovića u polufinalu.

Njih dvojicu je uporedio, a opisao je kako Novak guši svoje protivnike: 

„Nema nikakve sumnje da Federer igra najlepši, a Novak najbolji tenis u istoriji ovog sporta. Mi radimo jedno, a on nešto sasvim drugo. Pokušavamo da ga probijemo, a on vam šalje loptice u uglove terena i ne dozvoljava da ga iznenadimo. Polako vas davi. Ono što on radi je neverovatno”, rekao je Sandgren.

Do četvrtfinala na Australijan openu bio je stoti teniser sveta, a sad je trenutno 56. teniser sveta:

„Kad demonstriram svoj najbolji tenis, osećam da mogu da igram protiv najjačih. Ali, još uvek moram da radim na nekim stvarima. Možda je potrebno da pojačam psihološki aspekt svoje igre i da ne dozvoljavam oscilacije. Moram da budem maksimalno posvećen i da ne gubim pozitivan stav”, rekao je Amerikanac, koji je dodao:

"Osećam da je to nadohvat ruke, samo ako nastavim da napredujem i da se krećem u pravom smeru. Čini mi se da igram dobro, radim prave stvari na terenu i postajem bolji igrač. Kada igram svoj najbolji tenis, osećam da mogu da se takmičim sa najboljim igračima. Ipak, postoje neke stvari na kojima moram još da radim, kao što je jačanje mentalne snage. Moram da budem fokusiran i pozitivan", zaključio je Sandgren.