Rafael Nadal
EPA Mark Evans
Rafael Nadal

AP/Steve Christo

Rafael Nadal, Foto: AP/Steve Christo

"Rafa je možda dobar momak, a možda i nije. Nikad ga nisam upoznao lično. Imao sam šansu ovog vikenda, pred Australijan open , ponuđeno mi je da radim intervju sa njim, jedan na jedan! Ali tu su bile veze zakačene, u tenisu uvek ima tih veza! Intervju bi trajao 10 minuta, maksimalno 15! Pitanja bih morao da dam unapred, a jedno od njih bi bilo o putnom osiguranju koje sponzoriše Nadala" - započeo je Greg Bom svoj tekst pa se nadovezao:

"Ne bi me čudilo kad bi mi zatražili da predam svoju beležnicu, telefon i snimak na vratima, sa svakom skrupulom koje bih možda sakrio! To nije sve, ova priča bi morala da nosi slogan koje uključuje sponzore Nadala. To nije ništa sporno, uglavnom je red, ali ova je morala da sadrži 50 reči, što bi bio pasus!" 

Nije mu jasno kako Nadal nije upoznat sa ovim malverzacijama, ističe da je preveliki igrač u tenisu da bi bio samo pijun u ovoj igri. Zaradio je preko 170 miliona samo od tenisa, to možete da pomnožite sa 4 puta i toliko bi dobio od sponzora, ovaj novinar ističe da ga ovakve spletke čine samo alavim!

Rodžer Federer

(AP Photo/Lee Jin-man)

Rodžer Federer, Foto: (AP Photo/Lee Jin-man)

Potom se podsetio priče Kloi Huper iz 2014. godine kada je radila kratak intervju sa Federerom. Ona je otkrila da su joj agenti rekli: "Imaš samo pet minuta. Da li bi mogla da uključiš pitanje o Moetu?"

"Da li piješ dosta šampanjca? - upitala sam ga, a on mi je odgovorio nesigurno: 'U nekim trenucima, volim da slavim više danas. Kada sam bio mlađi jurio sam sa jedne na drugu stranu, ali danas pokušavam da upijem momente više! Ne samo na terenu, nego čak i kad se vidim sa prijateljima. Uvek je tu nešto što može da se proslavi, tada otvaram flašu "Moet et Chandon"'

Novinarka je potom htela da nastavi intervju ali su je odmah zaustavili: "Imaš još jedan minut, možda kad bi opet spomenuli taj Moet, možda bi mogli da pričate o berbi 2004. i zašto mu je ona specijalna"

Federer je imao unapred spremljen odgovor: "Tada sam postao najbolji teniser na svetu. Taj šampanjac otvaram svaki put kada se nešto veliko desi, on je moj najomiljeniji!"

Autor ovog teksta ističe da čak i "Svetac Rodžer" igra ovu ciničnu igru! 

Mnogi strani novinari su se oglasili povodom ovog teksta i potvrdili ovu priču, najdalje je otišao bivši sportski novinar Dr. Greg Smit koji je rekao: "Svaka vam čast što niste zagrizli na ovaj mamac, oni manipulišu medijima! Što se tiče Rafaela Nadala i njegove bande: 'Hasta la vista' (Doviđenja)"