Rodžer Federer
AP/Andy Brownbill
Rodžer Federer

AP/Andy Brownbill

Rodžer Federer, Foto: AP/Andy Brownbill

Bliži se povratak Rodžera Federera na terene, iako se zna da to neće biti u Australiji. Iskusni 39-godišnji teniser  će propustiti prvi grend slem sezone, Australijan open, ali još nije poznato kad će ove sezone početi da igra.

Šta će uraditi Federer do kraja karijere?

 

Švajcarca nije bilo na terenu u zvaničnom meču još od poraza od Novaka Đokovića u polufinalu turnira u Melburnu. Spekuliše se da će osvajač 20 grend slem titula zaigrati u martu, ali još se ne zna koji bi turnir za povratak mogao da odabere.

Organizatori turnira u Roterdamu, na čijem čelu je direktor Ričard Krajiček, insistiraju da Federer dođe kod njih, kao što je bilo 2017. kad je jurio poziciju broj jedan na ATP listi.

- Ako je znao da 8. februara neće moći da igra i da je to prebrzo za njegov povratak, kako može da zna hoće li biti spreman 1. marta? Doduše, mečevi u dva dobijena seta su nešto drugo u odnosu na grend slem. Rodžer dobro zna da je dobrodošao u Roterdamu. Možete samo da se nadate da će vas njegov menadžer pozvati da vam kaže kako on želi da igra ovde, ili da ćete dobiti mejl sa tom sadržinom.

Šampion Vimbldona 1996. godine ističe da je još sve neizvesno kada je u pitanju povratak Federera.

- Ne mogu da smatram da će se garantovano vratiti turnirima baš kod nas. Možda je i to prerano za njega. Takođe voli da igra u Dubaiju. Posle Roterdama, dolaze Doha i Dubai. On bi mogao da odabere da se pojavi i na tim takmičenjima - zaključio je Krajiček.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Djoka

09.01.2021 12:06

Biće to neki turnir iz serije 250 da zadovolji svoju sujetu i osvoji ga. Nadam se da će na tom turniru učestvovati i par mladih tenisera iz top 20 i tako ga razočarati.