Novak Đoković
EPA-EFE/WILL OLIVER
Novak Đoković

EPA-EFE/WILL OLIVER

Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Marin Čilić, pobednik US Opena iz 2014. hvali Novaka Đokovića i Rafaela Nadala zbog mentalnih atributa, a Rodžera Federera zbog kretanja i oštrine.

- Na primer, Rafa i Novak su slični po intenzitetu. Svaki poen igraju kao da je meč poen - navodi Hrvat, koji je igrao i finala Vimbldona i Australijan opena.

Nekadašnji broj 3 svetskog tenisa hvali Švajcarca zbog različitog repertoara udaraca i agresivnosti u igri.

- Rodžer je više fokusiran na promenu tempa i brzinu, oslanja se baš na tu brzinu, odličan servis, sjajan forhend... sve miksuje i igra agresivno. Njegovo kretanje i oštrina su neverovatni. Novak i Rafa su najbolji u stvaranju pritiska. Ako ste gledali finale Australijan opena protiv Medvedeva, Novak je krenuo da ga pritiska od prvog poena i nastavio konstantno, bez predaha. Uvek imaš osećaj da te pritiska. kada igraš velike duele protiv njih moraš da pratiš njihov ritam četiri, pet sati. Uz sve njihove sposobnosti, to je krucijalni element zašto su toliko uspešni.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

Jota

27.02.2021 23:40

Oni vole tennis.

nikola

28.02.2021 04:19

ne nego 10 god igraju protiv jednih istih igraca neopravdano i nicim zasluzeno skup sport da je dzaba videli bi da ni novak ni rafa nevrede nista ustvari nisu nista posebno sam sport tenis spada medju najlakse sportove u odnostu na kraljicu sporta recimo atletiku da nekazem maraton triatlon plivanje gde je napor za bilo koju medalju 1000 puta veci a nagrada milion puta manja vanpameti hvaliti ovu dvojicu