Novak Đoković i Goran Ivanišević
EPA/Peter Klaunzer
Mario Ančić i Andre Agasi

Profimedia

Mario Ančić i Andre Agasi su bili u stručnom štabu Novaka Đokovića, Foto: Profimedia

Kada je pre dve godine Novak Đoković tokom Vimbldona u stručnom štabu imao bivšeg hrvatskog tenisera Marija Ančića, takmičenje je završio u četvrtfinalu, i to tako što je predao meč Tomasu Berdihu.

VIMBLDON 2019 - ČETVRTFINALE

CENTRALNI TEREN

Đoković-Gofan 14

Nišikori-Federer sledi

TEREN BROJ JEDAN

Pelja - Bautista Agut 14

Kveri-Nadal sledi

Mučili su ga tada problemi s laktom, ali je, bez obzira na sve negativne pojave, saradnja s rođenim Splićaninom bila veoma korisna za najboljeg svetskog tenisera. Ovog puta, Nole pored sebe ima Gorana Ivaniševića, drugu tenisku legendu iz Splita, i po rečima Marija Ančića ta saradnja će sigurno doneti dobar rezultat.

- Novak i ja smo veliki prijatelji, radili smo zajedno pre dve godine i to je bilo dobro. Kombinacija Beograda i Splita daje pozitivne rezultate. Drago mi je što se odlučio za Gorana jer je odličan trener, što se vidi i po njegovim rezultatima. Imao je uspeha s kim god da je radio, a vrlo je bitno što poznaje naš balkanski mentalitet. Za sada sve ide super i Nole na terenu izgleda odlično - rekao je Ančić srpskim novinarima u Londonu.

 

Novak Đoković i Goran Ivanišević

EPA/Peter Klaunzer

Dobitna kombinacija: Novak Đoković i Goran Ivanišević, Foto: EPA/Peter Klaunzer

Favorit protiv Gofana

Put do ovogodišnjeg polufinala londonskog grend slema vodi preko Belgijanca Devida Gofana, s kojim će Novak odmeriti snage u 14 časova na centralnom terenu.

- Pažljivo pratim ovaj turnir i vidim da je Nole u odličnoj formi. Fizički je spreman, koncentrisan je na igru, a kad je tako, on je favorit u svakom meču - istakao je Ančić.

Bivši hrvatski teniser se povukao iz tenisa, bavi se bankarstvom u Njujorku, ali pomno prati dešavanja na teniskim terenima.

- Ne bavim se tenisom na dnevnom nivou, ali pratim šta se dešava, pogotovo kad se igra Vimbldon. Goran je doneo nešto novo, a zaista mislim da Đoković može još dugo da igra. Federer igra s 38 godina i ne vidim razlog zašto i Nole ne bi igrao u tim godinama, tim pre što tokom karijere, osim te povrede lakta, nije imao drugih problema - istakao je Ančić.

Novak Đoković, 2019

Tanjug/AP, Kirsty Wiggleworth

VELIKA TROJKA I PSIHOLOŠKI RAT! Gofan je iskusan i u vrhunskoj formi, moram da prođem kroz analitičku pripremu! (FOTO + VIDEO)

 

Rafa Nadal

twitter/jalebi9

"JA SAM NADAL I IMAM 18.TITULA!" Spustio nadmene engleske novinare pa se osvrnuo na Đokovića! (VIDEO)