Endi Mari na AO 2017.
Tanjug/AP
Endi Mari na AO 2017.

Tanjug/AP

Endi Mari na AO 2017., Foto: Tanjug/AP

On je pobedio Amerikanca Sema Kverija posle tri seta, 6:4, 6:2, 6:4.

Mari je za dva sata pobedio 32. igrača sveta Kverija, pet puta mu je oduzeo servis, a Amerikanac je napravio jedan brejk. Britanac je rekao da je iznenađen eliminacijom šestostrukog šampiona Australijan opena Novaka Đokovića, ali da misli da to ništa neće promeniti, osim ako se ne plasira u finale, koje je pet puta gubio u Melburnu, a četiri od Đokovića.

"Nije trebalo da igram protiv Novaka danas pa sam se koncentrisao na Sema, da uđem u taj meč čiste glave i sa dobrim planom, da pokušam da odigram dobro. To sam uradio. Naravno, ako dođem do finala, Đokovićeva eliminacija će imati efekta", naveo je Mari.

On je poverdio levi skočni zglob u meču drugog kola, pa je bio oprezan na početku današnjeg.

"Kako je meč odmicao osećao sam se sve bolje. Do kraja meča sam se dobro kretao i to je veoma pozitivno", rekao je Mari.

On će u osmini finala igrati protiv Miše Zvereva iz Nemačke.

U kolumni na sajtu Bi-bi-Sija (BBC) Mari je napisao da je veoma izenađen ranom eliminacijom Novaka Đokovića sa AO i savetovao ga uzme odmor.

"Naravno da smo svi iznenađeni ispadnjem Đokovića. Igrao je finale US Opena, prethodno je eliminisan u trećem kolu Vimbldona i osvojio Rolan Garos. Gledajući te rezultate, svaki teniser bi ih prihvatio, ali kada postavite visoke standarde, Novak je verovatno razočaran. Međutim, poslednjih 18 meseci bio je fenomenalan", napisao je Marej.

Marej smatra da je Đokoviću neophodna pauza i da je normalno da u karijeri u određenom trenutku dođe do pada.

"Teško je da ostaneš u visokom intezitetu posle svake nedelje, zato su pojedinci stalno u vrhu godinama. Isti momci poslednju deceniju igraju vrhunski tenis i prave neverovatne stvari. Kada se jednom desi neuspeh, svi su šokirani i iznenađeni, ali mislim da mnogi moraju da imaju razumevanja za to. Znamo koliko je teško da se zadrži isti nivo igara", zaključio je Britanac.