Novak Đoković, Vimbldon
Screenshoot
Novak Đoković, Vimbldon

Screenshoot

Novak Đoković, Vimbldon, Foto: Screenshoot

Britanski mediji su preneli Đokovićevu konferenciju pred novinarima u Beogradu na iznenađujuće veoma pozitivan način!

Iako smo navikli da najvećo napadi često stižu od njih, britanski "Dejli mejl" je preneo delove razgovora najboljeg tenisera sveta sa dozom divljenja!

"Kakva divna osoba! Fanovi su oduševljeni Novakom Đokovićem, pošto je broj 1 izašao na ulice Beograda kako bi igrao sa dečacima noćnu partiju tenisa" - bio je naslov Engleza, koji su preneli i njegovu reakciju.

"Nisam video taj snimak, znam da su neki snimali, nisam znao da se objavilo. To je bilo spontano, vraćao sam se sa reketima, prvi put sam video da klinci igraju tenis bez mreže i onda sam im rekao da ću doneti mrežu između dve bandere da iih zakačimo i da igramo lepo. Super je bilo, za takve momente se živi. Sada kao otac prizivam te situacije da se igram sa decom, i zadovoljstvo mi je kada vidim decu da igraju tenis, da udaraju u zid, tako smo svi počeli, bilo je kvalitetno zezanje, vidi se da su na zavidnom nivou" - prokomentarisao je Đoković!

Federer i Đoković

(AP Photo/Andy Brownbill)

Federer i Đoković, Foto: (AP Photo/Andy Brownbill)

Ipak, nisu svi preneli Novakove reči u pozitivnom tonu, švajcarski "Watson.ch" u prvi plan je izbacio želju Đokovića da stigne Rodžera Federera po broju Grend slem titula, a takođe su dodatno apostrofirali odnose našeg asa sa publikom.

"Postoje određena mesta u svetu gde imam više podrške i negde manje. Činjenica je da protiv Nadala i Federara publika je u većini na njihovoj strani. Ali to ne znači da ja treba da okrenem celu Srbiju protiv sveta, jer oni mene navodno ne vole. Ali čak i da jeste tako, zašto bih ja dolivao ulje na vatru. Ono u šta uložite energiju, to će da raste" - rekao je Đoković koji je nastavio u istom tonu:

"Ponekad te situacije mene prodrmaju, i dobijem polet da savladam protivnika. Ali ja ne želim da igram u takvim situacijama da ljudi ne vole protiv mene. Naravno da biste više voleli da navija ceo stadion za vas. Ja sam svestan da negde imam manje ili više podrške, svestan sam da se to nekada dešava, ali ja ne želim da gajim tu vrstu "cveća" - bio je ključni deo koji su preneli Švajcarci, uz podsećanje da su otac Srđan i majka Dijana umeli da zamere svetskoj javnosti što ne poštuje dovoljno Novaka. O tome možete više da pročitate ovde!