POSLE SVIH TROFEJA - ĐOKOVIĆ PRIMIO OGROMNO PRIZNANJE U SVOJOJ ZEMLJI Emotivno se zahvalio: "Moje pobede nisu samo moje..." Osvojio sva srca u Srbiji

Prvi put da pojedinac dobija ovu nagradu.

Novak Đoković
Novak Đoković, Foto: AP/Charles Trainor Jr

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković osvojio je nagradu za humanitarnost koju dodeljuje magazin "Diplomacy & Commerce", dok je fondacija koja nosi njegovo ime dobitnik nagrade za fondaciju godine.

Ðokovic je u pismu zahvalnice naveo da uticaj koji ima u svetu koristi da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija, a to su deca.

"Od malena sam puno toga sanjao i želeo i veliki broj tih snova i želja sam ostvario na terenu. Osvajanje trofeja je preraslo u drugu strast. Moje pobede nisu više samo moje. Sredstva, glas i uticaj koji imam koristim za one kojima je pomoć najpotrebnija, a to su deca koja treba da se ostvare i postanu uspešni pojedinci", navodi u pismu Ðoković, koji je trenutno Masters u Majamiju.

 

Novak Đoković
Novak Đoković, Foto: EPA/Larry W Smith

Nagradu je posvetio timu u Fondaciji na čelu sa suprugom Jelenom Ðoković, kao i svim partnerima i učesnicima programa.

"Iako sam na terenu singl igrač, na polju života i humanitarnih dela nikako nisam usamljen. Voleo bih da se osvrnem i simbolično na ovu nagradu i posvetim je onima koji svakodnevno igraju mečeve na terenu humanosti. Mom timu u fondaciji na celu sa mojoj suprugom, našim partnerima, organizacijama, svim divnim nastavnicima i uciteljima, roditeljima. Drago mi je da ste moj tim prepoznali kao tim od poverenja i radujem se da vas pozovem da nam se pridružite u našim projektima i podržite aktivno naš rad", rekao je Ðoković.

Nacionalna direktorka Fondacije Novak Ðoković Maja Kremić primila je u Narodnom muzeju nagradu za fondaciju godine i tom prilikom istakla da iza priznanja stoje 43 vrtića širom Srbije, više od 22.000 dece, blizu stotinu nastavnika, nekoliko hiljada roditelja i na desetine programa koje realizuje Fondacija.

Novak Đoković
Novak Đoković, Foto: EPA/Larry W Smith

Magazin "Diplomacy & Commerce" nagrade dodeljuje po treći put pojedincima, kompanijama i organizacijama koje su se istakle u humanitarnom radu, društveno-odgovornim aktivnostima, spajanju biznisa i kulture, te doprinosu unapredenja uslova poslovanja, bilateralne saradnje, civilnog društva, kao i privrednog ambijenta u Srbiji.

USLIKANI ZAJEDNO, ODLEPILA ZA NOVAKOM "Sjajno smo se proveli", priznao Đoković! Devojka je BOMBETINA (FOTO)

Prvi put u kategoriji "Humanitarnost" nagrada je dodeljena pojedincu.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi