TIM LICEMERAN DO BOLA Dolazi u Beograd, a i dalje kontrira Novaku: Nije trebalo da javno objavljujete

Austrijski teniser Dominik Tim našao se na udaru medija posle prihvatanja poziva Novaka Đokovića na "Adria turu", jer se prethodno suprotstavljao ideja prvog reketa sveta.

Dominik Tim
Dominik Tim, Foto: EPA/Francis Malasig

Da podsetimo, Dominik Tim je komentarisao ideju Novaka Đokovića o zajedničkom fondu za pomoć nižerangiranim teniserima u stilu da želi da bira kome će svoj novac donirati i da mnoge kolege nisu zaslužile finansijsku pomoć.

Kako se situacija sa koronom razblažila i pokrenule inicijative o povratku teniske sezone, Novak je pozvao velike svetske zvezde da učestvuju u egzibicionom turniru "Adria tur", a Tim je bio među onima koji su prihvatili poziv.

I pored dolaska u Beograd, poraženi sa ovogodišnjeg finala Austrlaijan opena ne menja mišljenje.

"Ne želim da objašnjavam ništa, stojim iza onoga što sam rekao. Problem je što su moje reči izvučene iz konteksta. Od početka sam govorio da treba pomoći nekim igračima. Ali ima i onih kojima ne treba. Hoću da ja odlučujem kome pomažem. Pomagao sam igračima i pre nego što se ovo dogodilo. Donacije su privatna stvar. Nije potrebno da se sve javno objavljuje", rekao je Tim.

Austrijanac je uveren da će se sezona vratiti koliko-toliko u normalu.

"Pre nekoliko dana rekao bih da se neće više igrati. Ali granice se otvaraju. Sada je pitanje šta će biti sa US Openom. Možda ćemo morati da budemo u karantinu dve nedelje pred turnir".

Tim je imao dobar početak sezone, stigao je do finala Australijan Opena u kome je izgubio od Đokovića.

"Finale u Melburnu je bilo iscrpljujuće i psihički i fizički. Ipak dobro sam se fizički osećao kada je sezona prekinuta. Nisam bio ljut. Nisam mogao da se bavim svojim poslom, ali sam imao dovoljno sreće da se uopšte profesionalno bavim tenisom. Prihvatio sam situaciju", poštovao pravila.

Etapa "Adria tura" u Beogradu biće 13. i 14. juna.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi