Đoković, Kisić-Tepavčević
AP Kamran Jebreili
Đoković, Kisić-Tepavčević

AP Kamran Jebreili

Đoković, Kisić-Tepavčević, Foto: AP Kamran Jebreili

Doktorka Darija Kisić Tepavčević javno je govorila o "slučaju Novak Đoković". Najbolji teniser planete je imao koronavirus, ali ga je, Bogu hvala, uspešno i bez posledica savladao. Kisić Tepavčević je ispričala kompletnu istinu o Novakovoj situaciji.

- U Srbiji je najveći broj asimptomatskih bolesnika. To je oblik korona virusa koji imaju mladi ljudi i koji u suštini nemaju nikakve simptome, a zaraženi su. Kada se takvi slučajevi otkriju, pacijenti su dužni da ostanu u izolaciji i da se pridržavaju svih pravila kako ne bi i svoje ukućane izložili zarazi. Jedan od najboljih primera takvog asimptomatskog slučaja je Novak Đoković - izjavila je za "Blic" doktorka Darija Kisić Tepavčević.

On je testiran po povratku u Hrvatsku iako nije imao nikakvih simptoma i test je bio pozitivan. Tokom izolacije u kojoj je bio, Đoković nije ispoljio nikakav simptom, sve vreme se osećao dobro, pa je nakon toga, u periodu između sedam i deset dana od trenutka u kojem je test pokazao da je pozitivan, ponovo testiran. Taj drugi test je pokazao da je Novak negativan i da više u njegovom organizmu nema prisustva virusa COVID-19.

Na pitanje da li to znači da je Novak potpuno zdrav, doktorka Kisić-Tepavčević je istakla:

- Apsolutno! Novak je zdrav i sada može da počne da obavlja svakodnevne aktivnosti.

Doktorka ističe da Novak neće morati da radi još jedan test.

- Po protokolu koji je apsolutno ispoštovan u slučaju Novaka Đokovića, on ne mora da radi još jedan test, već može da se vrati obavljanju dužnosti u svakodnevnom životu.

Kisić Tepavčević dodaje na kraju da Đoković ima jednu veliku obavezu.

- Nole mora da nastavi da nosi masku, mora da se pridržava socijalne distance i mora da poštuje pravila koja su propisana. Tako pruža primer drugima. Dakle, nošenje maski i fizička distanca su dve osnovne stvari kojih se u ovom trenutku moramo pridržavati kako bismo izašli iz epidemije - zaključila je doktorka Kisić Tepavčević.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Komentari (1)

Djole

05.07.2020 21:40

Gospodja je poznata po istinama, a Novak, sta je on postigo u zivotu, skoro nista