Novak Đoković
AP/AntonioPaz
Novak Đoković

AP/AntonioPaz

Novak Đoković, Foto: AP/AntonioPaz

Prvo je diskvalifikovan sa US Opena jer je slučajno pogodio sutkinju lopticom, a zatim ga je u finalu Rolan Garosa pobedio Rafael Nadal.

U Australiji može da postane i tek drugi teniser koji je stigao do 300 pobeda na Gren Slemovima. Za to mu je potreban plasman u četvrtfinale. Jedini koji ima više od 300 pobeda je Rodžer Federer (362).

Da li će Nole srušiti Federerove rekorde?

 

U martu će srušiti Federerov rekord po broju provedenih nedelja na prvom mestu ATP liste. Đoković je uvek isticao da mu je to jedan od najbitnijih rekorda, a 8. marta će postati rekorder sa 311 nedelja provedenih na prvom mestu.

Ako odradi još jednu spektakularnu sezonu i skupi 66 ili više pobeda, Đoković bi ušao u društvo tenisera koji su skupili hiljadu pobeda. Za sada su to uspeli samo Džimi Konors, Rodžer Federer, Ivan Lendl i Rafael Nadal.

Novak Đoković

Alo/Nenad Vujanović

Novak Đoković, Foto: Alo/Nenad Vujanović

U ovoj godini Đoković može da ostvari i najvažniji cilj - sustići ili prestići Federera i Nadala po broju Gren Slemova. Srbin ima 17 najvećih titula, dok Federer i Nadal imaju po 20. Na kladionicama je Đoković favorit ove godine na Australijan Openu, Vimbldonu i US Openu, a Nadal na Roland Garosu. Ako uspe da osvoji sva četiri Gren Slema, postaće jedini u istoriji koji je to uspeo u jednoj godini.

Ako osvoji Rolan Garos, postaće jedini teniser koji ima po najmanje dve titule na svim Gren Slemovima. Do sada je u Parizu slavio 2016. godine.

Đoković može da sruši i olimpijski rekord po broju pobeda. Na Igrama je ostvario devet pobeda, a rekorder Federer ima 13 trijumfa. Đoković nema ni olimpijsko zlato, pa će mu to biti jedan od glavnih ciljeva ove godine.

Bonus video: 

PROČITAJTE JOŠ: