Novak Đoković
Youtube/Australian Open TV
Majkl Džordan

twitter/andrewperloff

Majkl Džordan, Foto: twitter/andrewperloff

* Pit Sampras je osvojio 14 Grend slem trofeja

* Majkl Džordan je šest puta osvajao NBA ligu i svih šest puta je bio MVP finala

* Alberto Tomba je tri puta osvojio zlato na Olimpijskim igrama i dva Svetska prvenstva

Novak Đoković uživa na odmoru u Hrvatskoj, a u razgovoru za "Vice" pričao je o svojim sportskim idolima i kako je jednog od njih ispalio.

Jedan od najvećih sportskih uzora i prva dodirna tačka sa tenisom je bilo osvajanje Vimbldona 1993. godine, Amerikanac Pit Sampras je bio idol tada šestogodišnjeg Novaka:

"Sudbina je tako podesila da te iste godine kada sam gledao to njegovo finale, pravila su se tri teniska terena ispred terase restorana gde gde sam odrastao i koji su vodili moji roditelji" - rekao je Novak.

Svetski broj jedan je priznao da ima bliskiji odnos sa nekadašnjim trenerom Agasijem koji mu je poručio da uvek može da računa na njega:

"Imam dobar odnos sa Samprasom ali nekako sam se više povezao sa Agasijem i imao sam priliku da igram sa njim, Samprasa nisam uspeo da uhvatim, ali se sećam prvog susreta sa njim, Indijan Vels 2010. godina. Mislim da sam bio jedini teniser u tom svetskom vrhu koji nije imao priliku da ga upozna pošto smo se uvek mimoilazili. Kada sam ga sreo ja sam toliko uzbuđen bio, sećam se kad je prilazio dok sam ja bio na terenu. Oduvek sam sanjao da upoznam svoja tri sportska idola, to su bili: Džordan, Sampras i Tomba. Dolazim iz porodice skijanja i ja kao strastven skijaš sam obožavao Tombu. Do tog trenutka nijednog nisam upoznao. Sampras je bio prvi, sećam se da sam mu prišao i razmišljao šta da mu kažem, šta sada, da li da ga pitam da igramo? Naravno da sam ga pitao pošto sam ga video sa reketom da li može i odigrali smo partiju, to je bilo veliko nadahnuće za mene" - rekao je Novak.

Sa Tombom se upoznao pošto je bio u Srbiji, sreli su se nekoliko puta i razvili prijateljski odnos, izrazio je da mu je želja da skija sa njim pošto nijednom nisu to radili.

A onda su se dotakli Majkl Džordana i propuštene šanse da ga upozna:

"Džordan je bio u Monte Karlu gde živim već 10 godina i sećam se da sam imao pauzu između dva treninga. Moja žena je otišla da se šeta gradom sa svojom sestrom. Meni je zazvonio telefon, to je bilo pre nego što smo postali roditelji, kad smo još imali mogućnost da se malo odmorimo između treninga. Stavio sam telefon da ne zvoni, pa onda malo zatvorim oči, malo dremam i odmaram. Vidim nešto svetli,svetli i vibrira, šta je ko me zove, ona me zove, pet propuštenih poziva. Ja se javljam, sećam se tog trenutka kao da je juče bilo, kaže:'Džordan je ispred mene na pet metara', ja joj odgovaram 'molim', 'Majkl Džordan tvoj idol koga hoćeš tako žarko i jako da ga upoznaš je ispred mene, dolazi ovde', ne znam šta mi je bilo rekao sam joj:"Ja ne mogu da dođem zato što imam trening popodne i moram da se odmorim" spustio sam slušalicu i onda sam razmišljao, posle deset minuta preznojavanja, 'šta sam to uradi', ja sam se pokupio i otišao ali on je otišao. To je bio taj trenutak ali biće prilike da se upoznamo, čuo sam da je strastveni golfer" - zaključio je Đoković.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Identična meč lopta za Rodžera Federera protiv Đokovića i Mareja!