Rodžer Federer i Novak Đoković
youtube/ Djoker Nole
Novak Đoković

AP Michel Euler

Novak Đoković, Foto: AP Michel Euler

Novak Đoković se nalazi u Londonu gde će pokušati da osvoji završni masters i da se vrati na prvo mesto ATP liste od koje ga deli svega 640 bodova!

PROČITAJTE JOŠ:

"Odlučiće Završni turnir. Rafa je u boljoj poziciji, ali posle osvajanja Pariza ni moja nije toliko loša. Naravno, ne zavisi sve od mene, već i od toga kakve rezultate on ostvari. U ovom trenutku meni su prioritet Gren slemovi i prvo mesto na kraju sezone! Ipak, trudiću se da se fokusiram samo na svoje mečeve. Jasno je da od početka moram da igram na vrhunskom nivou jer je ovde osam najboljih tenisera. Nema postepenog podizanja forme, od početka morate da budete na nivou".

Novak će imati šansu da se vrati na prvo mesto jedino ako dođe do finala uz najmanje dve pobede u grupnoj fazi, a imaće priliku da stigne legendarnog Samprasa koji je godinu na prvom mestu završavao šest puta:

"To je velika motivacija za mene naravno. Volim ovaj sport. Želim da budem najbolji što mogu, a to što imam priliku da ispišem istoriju je velika privilegija. Mogao bih da se izjednačim sa Federerom po broju titula osvojenih ovde i to je velika stvar. Ipak, ne bih nas poredio. Imamo drugačije puteva, ja samo želim da ostanem fokusiran na svoj".

Rodžer Federer i Novak Đoković

youtube/ Djoker Nole

Rodžer Federer i Novak Đoković, Foto: youtube/ Djoker Nole

Na završnom masteru debitiju trojica tenisera i to kakva, tom prilikom i Rodžer je prokomentarisao protivnike:

"Mateo Beretini je ovde po prvi put i možemo da kažemo kako imamo talentovane igrače ovde. Onda si nacionalni heroj u svojoj zemlji, biti među najbolji deset tenisera na planeti nije lako. Učešće ovde doneće mu bitno iskustvo, uvešće ga u ritam grend slem turnira, mastersa... Taj pritisak što si okružen najboljim igračima na svetu može samo da doprinese tvojoj karijeri" - konstantovao je Švajcarac, a Novak se nadovezao:

"Samo da dodam, ono što je Rodžer rekao je sjajna poruka za sport. Neverovatno je kako imamo dobre nadolazeće talente u vrhunskom tenisu. Mislim da smo Rodžer, Rafa i ja još uvek zadovoljni što možemo tu da se umešamo, koliko god da to traje, neće sigurno zauvek. Mislim da je naš sport u dobrim rukama, ovi momci su sjajni. Pokazuju dobre stvari, da su kvalitetni i naravno da ćemo uživati u navijanju za njih kada završimo karijere"

Na snimku se može videti trenutak kada se Federer nasmejao kad je Đoković pričao o "velikoj trojci"!

BONUS VIDEO

Ljubiša Tumbaković ekskluzivno za ALO! o sukobu sa Lukom Jovićem!