Nadal, Đoković
AP/Alastair Grant
Nadal, Đoković

AP/Alastair Grant

Nadal, Đoković, Foto: AP/Alastair Grant

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izgubio je od Dominika Tima, što je zakomplikovalo šanse da godinu završi na 1. mestu ATP liste.

Đoković sada ima preče brige nego da misli o porazu, a prva u nizu jeste u isto vreme neophodan korak, a to je da nadigra Rodžera Federera, a usput, Rafael Nadal ima važan meč protiv nepredvidivog Danila Medvedeva.

VEST DANA

Intereantno je da Đoković ima samo dve opcije da bude na tronu na prelazu 2019. i 2020. godine!

Novak Đoković

AP/Alastair Grant

Novak Đoković, Foto: AP/Alastair Grant

Prva opcija za Novaka je da osvoji turnir, ali tako što će Rafa ispasti pre finala. Drugi način je da Novak odigra barem finale, a da Rafa ne pobedi do kraja grupe (čekaju ga Medvedev i Cicipas).

Što se Rafe tiče, podrazumeva se da titula donosi vrh. Pored toga, može i da kalkuliše jer mu 1. mesto donosi plasman u finale sa dve pobede u grupi, plasman u finale sa jednom pobedom, ali da Đoković nije sa druge strane mreže. Vrh ostaje Rafin i ako pobedi u bar jednom meču na turniru, a Đoković ne osvoji titulu, a može ostati prvi čak i ako ne pobedi nijednom na turniru - uslov za to je da Đoković ne uđe u finale.

PROČITAJTE JOŠ:

Nadal igra protiv Medvedeva u sredu u 15 časova, Đoković će u četvrtak od 21.00 igrati protiv Rodžera Federera, pa će biti prilično zanimljivo u raspletu borbe za tron. Za početak, nije loše što je Rafin "skalp" uzeo već Zverev na početku grupne faze.

BONUS VIDEO:

Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana