Novak Đoković
AP/Riccardo Antimiani
Novak Đoković

AP/Riccardo Antimiani

Novak Đoković, Foto: AP/Riccardo Antimiani

Problem koji je izazvao skandal je podatak da je Rumunka Simona Halep, koja je osvojila rimski turnir kada su u pitanju teniserke zaradila samo 11 evra manje od Đokovića.

Da li će Novak prestići Federerov rekord?

 

Ovaj potez je posebno podvkuvao novinar Njujork Tajmsa Ben Rotenberg:

- Urnebesno je da su u Rimu, dugo turniru koji nije isplaćivao jednaku svotu novca, došli TOLIKO BLIZU davanju istu količinu novca finalistima i šampionima danas, ali su odlučili da smanje žensku nagradu za 10 evra da zadrže muškarce na vrhu.

Šampionka Rima je osvojila 99.995 centi na jedan dolar muškog šampiona.

Da, ukupni jaz u plaćanju je veći problem, ali sitničavost i nejedankost na najvećem nivou ima mnogo više simbolike. To nisu sile marketinga i slično uopšte, samo krhka muškost i mizoginija - napisao je Rotenberg.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

Milic

22.09.2020 19:51

Organizatori ATP i WTA turnira su jednostavno objasnili razliku, bez mizoginije. Ženski mečevi na turnirima su manje posećeni i manje je interesovanje medijskih kuća za otkup prava prenosa. Serena i Novak su prošle godine pokrenuli kampanju na Indian Wells da se izjednače. Mišljenja su podeljena i ostalo je na organizatorima da sami presuđuju. Upravo je ovo kamen spoticanja između Novaka (sindikata ATP) i Uprave ATP. Po njihovom mišljenju nagradni fond bi trebalo da se ravnomernije rasporedi na

Jovan

23.09.2020 07:53

Štaim je Novak opet kriv ?