Novak Đoković
EPA, AP
Novak Đoković

EPA, AP

Novak Đoković, Foto: EPA, AP

Đoković je morao da se potrudi da bi savladao Amerikanca Bjorna Fratanđela u dva seta sa 7:6 (5), 6:2. Novak Đoković je trijumfom nad Bjornom Fratanđelom ostvario 50. pobedu u Indijan Velsu, što mu je lični rekord na turnirima iz Masters 1000 serije.

Nole se iznenađujuće mučio u prvom setu, pogotovo kada je u petom gemu Fratanđelo napravio brejk i poveo sa 3:2... Tada je bilo jasno da se ulazi u nešto neizvesniju završnicu.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković je gubio i 5:3, međutim, vratio se u potpunosti sa dva vezana gema i uzvratio "brejkom", da bi se nakon obostranih uspešnih servisa došlo do taj-brejka. I iz toga se Đoković izvukao, smogao snage, uzvratio preokretom na 6:5 i iskoristio prvu set loptu.

To je prelomilo meč, jer Đoković motivisan preokretom pojačava ritam i sa dva rutinska brejka lako dobija naredni set za drugu pobedu nad Fratanđelom u drugom kolu Indijan Velsa u poslednje četiri sezone.

Naredni rival srpskog tenisera biće Nemac Filip Kolšrajber, koji je pobedio Australijanca Nika Kiriosa sa 6:4, 6:4.

Kada je 2016.godine osvojio ovaj master, on je u drugom kolu igrao protiv Fratanđel, a u trećem protiv Kolšrajbera, istorija se ponavlja!