Novak Đoković
EPA/Ali Haider
Novak Đoković

EPA/Ali Haider

Novak Đoković, Foto: EPA/Ali Haider

Novak Đoković je u prvom kolu turnira u Dubaiju lako i ubedljivo savladao Maleka Džazirija. Bio je to njegov prvi meč od osvajanja titule na Australijan Openu i prvi u Dubaiju još od 2016. godine. Posle meča Novak je bio raspoložen za razgovor sa novinarima.

Đoković je između ostalog pričao o odnosu sa svojim sinom Stefanom, kog interesuje tenis već u ovom periodu.

"Polako pokušava da shvati neke stvari. Tara je još mala. Ona ima samo dve godine. Stefan ima pet i po godina i polako počinje da shvta stvari. Postaje mu jasnije zašto sam odsutan od kuće. Nije lako kada je otac profesionalni sportista. Ja putujem mnogo, ali oni ne. Njih vodim samo na pojedine turnire, ne mnogo u toku godine. Ono što je zanimljivo jeste da njegova pažnja nije dugotrajna i veoma je nestrpljiv. Ali, iznenadio sam se kako se ponaša na teniskom meču. Sedi strpljivo sve vreme i posmatra sa punom pažnjom, baš kao i ostala teniska publika, što nije lako. On takođe igra tenis, on voli da igra tenis. Ali, ja ga ne forsiram da se bavi tenisom. To se sve dešava spontano, ide sa godinama. Stefan je ovde sa prijateljima i zajedno gledaju i prate tenis."

Novak Đoković

AP/Kamran Jebreili

Novak Đoković, Foto: AP/Kamran Jebreili

Da li on ima nekog omiljenog tenisera?

"Nisam ga to pitao do sada. Pored mene, zna za Rafu, Rodžera, Cicipasa, Dominika Tima i Zvereva. Ne gleda puno tenis, osim kada ja igram. Ne znam zaista za koga navija, ali mogu samo da pretpostavim", nasmejao se Novak.