Novak Đoković
AP/Michel Euler
Novak Đoković

AP/Michel Euler

Novak Đoković, Foto: AP/Michel Euler

"Moje mišljenje je da je to jedan od dva najveća dostignuća u tenisu - osvojiti Grend slem i biti broj 1 na kraju godine. U ovom delu karijere, što se tiče ciljeva i uspeha, to je na samom vrhu, ali kako bih bio u poziciji da se borim za prvo mesto moram da shvatim da moram da budem zdrav i da imam dobar raspored turnira", izjavio je Đoković.

Pročitajte još:

Srpski teniser poseban osvrt je napravio na Rodžera Federera, najvećeg konkurenta u grupi.

"Rodžer je pričao o porodici, ja ne znam kako on sve ovo uspeva sa četvoro dece, ja se mučim sa dvoje. Trud je ogroman, ali mi svi volimo tenis, posvećujemo život ovom sportu, ali u isto vreme moramo da održavamo balans sa stvarima van terena, kao što su porodica i deca. Moramo da podržavamo nama bliske ljude kako bismo imali šansu da na kraju godine budemo najbolji", konstatovao je Novak.

Đoković će tokom nredne nedelje pokušati da se vrati na teniski presto i svrgne Nadala za prvog mesta na ATP listi.

"Veoma sam zadovoljan što sam u ovoj poziciji, ali u isto vreme pokušavam da što bolje shvatim da je dugovečnost nešto što sve više i više cenim", zaključio je Srbin.

Đoković u nedelju od 15 časova, duelom protiv Italijana Matea Beretinija, počinje Završni masters u londonskoj O2 areni.

Bonus video: Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana