Novak Đoković osvojio US Open 2015
Tanjug/AP
Novak Đoković osvojio US Open 2015

Tanjug/AP

Novak Đoković osvojio US Open 2015, Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković gostujući u "Jutarnjem programu" TV Prva govorio je o predstojećem Grend slemu, US Openu!

Naime, poslednji Grend slem u sezoni je pod velikim znakom pitanja zbog pandemije koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državima.

Vimbldon je otkazan, a Rolan Garos pomeren za kraj septembra zbog istog razloga, a Đoković je otkrio da je razgovarao sa čelnicima "belog sporta":

"Baš juče sam imao telefonski razgovor sa čelnicima svetskog tenisa, pričalo se o nastavku sezone, a najviše o US Openu koji je na programu krajem avgusta, ali se ne zna da li će do održavanja doći. Ona pravila koja su nam preneli da bismo morali da ih se pridržavamo da bismo tamo bili, da bismo uopšte igrali, ona su ekstremna...", rekao je Đoković!

Nije mogao Novak mnogo toga da otkrije, ali je opisao kako bi to izgledalo:

"Ne bih mogao mnogo toga da kažem, ali, evo... Recimo, ne bismo imali pristup Menhentnu, morali bismo da spavamo u hotelima na aerodromu, da se testiramo dva, tri puta nedeljno. Uz to, mogli bismo da dovedemo jednog čoveka u klub, što je, stvarno, neizvodivo. Mislim, treba vam vaš trener, pa kondicioni trener, pa fizioterapeut... Svi ti njihovi predlozi su baš rigorozni, ali mogu da razumem potrebu da se, zbog finansijskih razloga, zbog već postojećih ugovora, organizatori trude da se taj događaj održi. Videćemo šta će biti", naglasio je Novak Đoković.