Novak Đoković i Radek Stepanek
EPA
Novak Đoković i Radek Stepanek

EPA

Novak Đoković i Radek Stepanek, Foto: EPA

Srpski teniser Novak Ðoković nadmašiće rekord Rodžera Federera od 20 gren slem trofeja, smatra njegov bivši trener Radek Štepanek.

Ðoković je do sada osvojio 14 najznačajnijih titula, isto kao i Pit Sampras, a ispred njega su samo Rafael Nadal (17) i Federer.

"Novak može da dostigne glavni cilj od preko 20 titula na gren slemovima. Mislim da će uspeti", rekao je Štepanek za "Tennis world".

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

Štepanek, koji je kratko radio sa Ðokovićem u periodu od novembra 2017. do aprila 2018, priznao je da se sve promenilo od povratka trenera Marijana Vajde.

"Agasijev i moj odlazak su ga probudili. To je moralo da se desi, a mi smo i dalje prijatelji. Marijan je ranije bio sa njim 10 godina i ključan je Novakov tim. Ðoković može još da napreduje".

Baš od povratka Vajde srpski as se vratio u formu i osvojio trofeje na Vimbldonu i US Openu, kao i Masterse u Sinsinatiju i Šangaju.

"Rezultati na travi jasno su pokazali da se u njemu nešto promenilo. Posle pobede protiv Nišikorija u četvrtfinalu Vimbldona shvatio sam da osvojiti turnir. Mnogo je ojačao na mentalnom nivou", zaključio je Čeh.