Novak Đoković u Madridu
Tanjug/AP, Andrea Comas
Novak Đoković u Madridu

Tanjug/AP, Andrea Comas

Novak Đoković u Madridu, Foto: Tanjug/AP, Andrea Comas

Najbolji teniser sveta Novak Đoković od 18.30 časova igra u finalu Mastersa u Madridu protiv Grka Stefanosa Cicipasa.

PROČITAJTE JOŠ:

ŠOKANTAN SNIMAK! Stravična smrt u ringu, proslavljeni kečer preminuo tokom borbe! (VIDEO)

BRZO JE PROMENIO PLOČU! Đokovićev nekadašnji najveći kritičar dolazi u Beograd (VIDEO)

ŽELI TROFEJ ISTO KOLIKO I JA Stefanos Cicipas najavio meč sa Đokovićem i istakao šta će biti klučno!

Ovo je više nego borba za titulu, Đoković će pokušati da osvoji svoju 33. masters titulu i time će se na večnoj listi izjednačiti sa Rafaelom Nadalom u trofejima Serije 1.000.

Iako su svi očekivali finale Đoković - Nadal, Cicipas je odličnom igrom uspeo da pobedi "kralja šljake" i da se plasira u drugo Masters finale!

Svetskom broju jedan je ovo 48. finale na Masters turnirima a skor mu je 32-15. Trofej u Madridu je osvojio 2011. i 2016. godine. 

"Stefanos neće biti nimalo lak protivnik. U formi je, radi se o mladom teniseru koji je već među deset najboljih igrača na svetu. Nadam se da mogu da odigram svoj najbolji tenis, to će mi svakako biti potrebno ako želim da ga pobedim", rekao je Đoković.

Đoković je protiv Dominik Tima stigao do 199. pobede nad igračem iz Top 10, a skor mu je 199-90. U ovom finalu će pokušati da zabeleži svoju jubilarnu 200. pobedu!

Ukoliko pobedi Cicipasa, Đoković će dodatno povećati razliku nad Rafaelom Nadalom, ako trijumfuje u Madridu imaće 12.115 bodova i razlika će biti 4.170 poena