Novak Đoković  - Australijan open
AP Lee Jinman
Novak Đoković  - Australijan open

AP Lee Jinman

Novak Đoković - Australijan open, Foto: AP Lee Jinman

Nema više nikakve dileme, uprkos brojnim ograničenjima, Novak Đoković će braniti titulu osvojenu lane na Australijan openu i pokušaće da po 18. put u karijeri podigne gren slem pehar. U ponedeljak je Teniski savez Australije uvažio preporuku državnih vlasti da se turniri planirani u Brizbejnu, Adelejdu i Hobartu, kao i ATP Kup, održe na samo jednom mestu, u Melburnu. O tome je govorio Đoković u Londonu, na konferenciji za medije pred meč protiv Danila Medvedeva.

Da li će Novak u Londonu osvojiti pehar?

 

- Svi pratimo šta se dešava u Australiji. Oni se bore da nam obezbede najbolje uslove u ovoj situaciji. Koliko sam čuo, Australijan Open i svi ostali turniru pre njega će se igrati u Melburnu ili okolini. Nisam primetio da iko sumnja da će se turnir održati - rekao je Đoković i dodao: - Po dolasku u Australiju moraćemo u dvonedeljni karantin. Još ne znamo da li ćemo moći da biramo gde ćemo da budemo u karantinu ili će biti određeno mesto. Izazovno je.

Đoković se osvrnuo i na ATP Kup, koji je u januaru ove godine osvojila Srbija.

- Još ne znamo da li će se igrati ATP Kup. Čuo sam glasine da će učestvovati samo osam timova.

Najbolji teniser planete je potvrdio da planira da igra na prvom grend slemu u sezoni.

- Želim da igram na Australijan Openu. Nisam siguran da bih učestvovao na ATP Kupu i nekim turnirima ranije, jer moramo da budemo tamo dve i po nedelje pre prvog meča. Videćemo. Nadam se da će se igrati Australijan Open, kao i ATP kup i još nekoliko turnira.

ATP će narednih dana objaviti raspored za prvih nekoliko meseci 2021.

PROČITAJTE JOŠ: