Novak Đoković
AP
Grigor Dimitrov

Tanjug/AP

Grigor Dimitrov, Foto: Tanjug/AP

Bugarski teniser Grigor Dimitrov smatra da je dostigao nivo igre kojim može da parira Novaku Đokoviću bez obzira na to što je pre nekoliko dana poražen u osmini finala Sinsinatija, uprkos tome što je ubeljivo slavio u prvom setu 6:2 i do prekida imao vođstvo u drugom.

"Znao sam tačno šta treba da radim, imao sam ga gde želim, a u tim trenucima on je počeo da igra opušteno, agresivnije, jer je znao da mu je to jedina šansa da me pobedi. Sve je išlo u njegovu korist, iskreno. Očigledno je njegovo iskustvo u takvim mečevima kojih je imao mnogo poslednjih godina bila njegova prednost. Njegova igra u defanzivi je neverovatna" - rekao je Dimitrov.

Bugarin je jedini trijumf protiv Đokovića upisao 2013. godine, a od ukupno devet duela Srbina i Bugarina čak osam je pripalo našem teniseru.

"Uradio sam šta je trebalo da popravim iz prethodnih mečeva. Moram da radim na tome. Kada budemo opet igrali znaću na čemu da radim. Kao kada pravite kuću - zidate ciglu po ciglu. Ko zna koliko će mi mečeva biti potrebno da bih ga pobedio. Ali osećam da sam na tom nivou, a uvek mi izmiču sitni detalji koji rešavaju pobednika. Ne plašim se to da kažem. Takav sam. Protiv koga god da sam igrao u prošlosti, bez bozira da li je Novak, Rafa ili Endi, siguran sam da sam na tom nivou. Moram samo da radim na tome i igram tako svakodnevno", zaključio je Dimitrov.