Novak Đoković - Danil Medvedev
Tanjug/AP
Novak Đoković - Danil Medvedev

Tanjug/AP

Novak Đoković - Danil Medvedev, Foto: Tanjug/AP

Novaku će to biti prvi meč još od titule na Australijan openu. Masters u Monte Karlu se igra bez prisustva publike, što nije atmsofera koja prija svetskom broju 1.

Nekoliko puta je Novak prethodnih meseci govorio o tome kako su prošle sezone loše na njega uticale prazne tribine, ali sad je bogatiji za to iskustvo.

- Jeste, u tim dvoranskim turnirima osećao sam demotivisanost, zasićenost. Videćemo hoće li mi pomoći to iskustvo ili neće. Ja ću se truditi da budem pozitivan, da sebe inspirišem da igram nezavisno od toga ima li ili nema publike. Činjenica jeste da je sablasno. Ipak, nisam igrao zvanični meč od Australije i radujem se povratku i takmičenju – odatle ću da crpim energiju i motivaciju, želim opet da se nadmećem s najboljima na svetu - rekao je Đoković.

Noletu je baza u Monte Karlu već 15 godina, ali, Beograd nosi uvek u srcu i trudi se da što više vremena provodi u prestonici Srbije. 

- Sve više sam u Beogradu. I zbog akademije, ali želim više vremena da provodim u Srbiji, želim to i svojoj deci. Ne može ni Monte Karlo ni bilo koji drugi grad da se poredi sa Beogradom i osećajem koji imam kad dođem kući. To je to, to je dom u srcu koji je uvek tu i nezamenljiv - jasan je rekorder po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste. 

Neizostavna tema bila je i vakcinacija.

- Mnogo je razgovora o toj temi, pitao sam danas jednog tur menadžera razgovaraju li unutar ATP-ja o tome. Aktivno razgovaraju o tome da se vakcinisani igrači liše restrikcija. Takođe, rečeno mi je da, nezavisno od toga, rade na popuštanju restrikcija, tj. da ne bude mehur u zemljama koje to ne zahtevaju. Može se izdržati nekoliko nedelja, ali cele godine su ta pravila – to utiče ne samo fizički, nego psihički i emotivno. Nisam ni ja želeo da igram Majami – ne mogu da prihvatam neke stvari koje ranije jesam, jer želim da budem muž i otac koji je prisutan - objasnio je Novak.

Meč između Đokovića i Sinera na programu je u sredu oko 12.30.