Đoković donirao 5.5 miliona evra našem narodu i crkvi!

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković nema nameru da stane kad je u pitanju podrška srpskom narodu u vremenima pandemije koronavirusa!

Novak Đoković ljubi krst
Novak Đoković ljubi krst, Foto: ALO! foto Marko Markovic

Ovog puta je Đoković donirao 5.5 miliona evra srpskom javnom zdravstvu, ljudima kojima je potrebna pomoć, kao i humanitarnim akcijama koje organizuje Srpska pravoslavna crkva, prenose portali "orthochristian" i "essentiallysports"!

Davne 2011. godine Novak je rekao prilikom dobijanja ordena Svetog Save: "Ja sam pravoslavac, pa tek onda atleta!"

Đoković je proteklih nedelja bio česta meta napada zapadnjačkih medija, a poslednji u nizu ataka na srpskog tenisera se dogodio ovih dana, novinar "Njujork Tajmsa" poručio je Đokoviću da je zaradio više od 100 miliona evra i da ne želi da donira!

Treba istaći da je Đoković kao predsednik ATP Saveza igrača pokrenuo inicijativu da najbolji teniseri sveta pomognu najugroženijim kolegama.

Pored toga, srpski teniser je donirao milion evra i italijanskom gradu Bergamu, koji je u tom trenutku bio jedan od najvećih žarišta pandemije koronavirusa u čitavom svetu!

U martu je Novak donirao i milion evra našoj zemlji kako bi obezbedili respiratore i potrebnu medicinsku opremu za bolnice u Srbiji!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi