Novak Đoković
AP Photo/Michel Euler
Novak Đoković

AP Photo/Michel Euler

Novak Đoković, Foto: AP Photo/Michel Euler

Nestvarno dobro je odigrao prvi reket sveta protiv 7. tenisera sveta. Praktično bez greške za 57 minuta Novak je "pregazio" Cicipasa sa 6:1, 6:2! 

PROČITAJTE JOŠ:

Sledeći protivnik u polufinalu Pariza jeste Bugarin Grigor Dmitrov. 

6:2 KRAJ!

5:2 Ekspresan gem za Stefana Cicipasa, Grk uzima gem bez izgubljenog poena.

5:1 Usporen početak 6. gema prvog reketa sveta, Grk je imao 30:0. Onda je Novak pogodio sam ugao terena iz forhend paralele, pa onda ponovo ugao, ali iz bekhend paralele za 30:30. Ponovo bekhend paralela i ponovo isti udarac za ubedljivo vođstvo Srbina! 

4:1 Đoković je brzo došao do 0:40 (servis greška i poen na mreži, pasing) što znači da je uzeo 16 poena od poslednjih 19! Brejk!  

3:1 Neprijatna situacija za Grka na startu 4. gema kad mu je, u želji da dođe do jedne lopte, proklizala desna noga. Sve je u redu bilo, a Novak je nastavio da crta po terenu i dolazi do potvrde brejka.  

2:1 Nikako da Cicipas forhend umiri. Dve vezane brejk lopte dobio je Novak. Prvu je Grk spasio sjajnim servis vinerom, a drugu dobrim forhendima pa se ušlo u đus. Ali onda ponovo greška iz forhenda (11. do sada u meču), a onda i još jedna i Novak dolazi do brejka!

1:1 Prvi poen u gemu osvojio je Cicipas, onda Novak osvaja svoj prvi u 2. setu. Forhend najviše muči grčkog tenisera, tri zaredom je izbacio u aut za dve gem lopte Srbina. Zatim as serivs Đokovića za prvi gem drugom setu.  

0:1 Dobro otvaranje drugog seta za grčkog tenisera, brzo je poveo sa 40:0 i osvojio drugi gem u meču, a prvi u ovom delu igre.

DRUGI SET 

6:1 Brze Novakove noge i lagan viner iz forhenda. Zatim sjajan servis za 30:0. Koristi svoju 5. setu loptu.

5:1 Poezija od igre srpskog tenisera na startu gema, drop-šot za TV špice. A onda ritern za 3 set lopte! Spasio je sve tri set lopte, a zatim i osvojio gem mladi Grk.

5:0 Kao mašina, forhendom radi šta želi Đoković! Buši Grka sa svih strana, ponovo lagan gem! 

4:0 Iscrtao je po terenu Đoković u prvom poenu 4. gema, ali je Cicipas zatim vezao veoma teška dva poena. Onda je Đoković bekhend paralelom izbacio Cicipasa iz balansa i forhednom ponetirao za 30:30. Grk servis vinerom dolazi do gem lopte, ali Novak uspeva da gem odvuče u đus. Do nove brejk lopte Srbin dolazi nakon ponovo sjajne igre sa osnovne linije, gde je pogađa sjajno uglove. Brejk! 

3:0 Ekspresan gem prvog tenisera planete, sjajno servira Srbin i brzo dolazi do prednosti u duelu. Meč za sada neodoljivo podseća na njihov start duela u Šangaju, nadamo se samo sa bitno drugačijim ishodom. 

2:0 Cicipas sa dosta energije igra na startu duela, vrši jak pritisak od početka poena. Poveo je sa 30:0, ali je Novak inteligentnom igrom došao do 30:30. Zatim je Grk napravio dve duple servis greške i omogućio prvi brejk Srbinu.  

1:0 Prvi reket sveta započeo je meč greškom iz bekhend paralele, a zatim je vezao dva dobra ponea, da bi ponovo izbacio bekhend u aut. Usledio je dobar servis, ali i sjajan napad Grka pa se ušlo u đus. Onda je Srbin vezao dva dobra servisa i osvojio uvodni gem u meču.

PRVI SET 

16:05 Meč je počeo. 

15:55 Teniseri su izašli na teren. 

15:40 Grigor Dmitrov je savladao Kristijana Garina i očekuje se svakog momenta da Đoković i Cicipas izađu na teren i započnu zagrevanje za meč.  

Prvi reket sveta igra u četvrtfinalu turnira iz serije 1000 protiv mlade nade Stefana Cicipasa. Grk je eliminisao srpskog tenisera u istoj fazi takmičnja na nedavno odigranom turniru u Šangaju, ali je u polufinalu bio savladan od strane Danila Medvedeva.

PROČITAJTE JOŠ:

Nema sumnje da Đoković ima dodatni motiv da se ravanšira za pomenuti poraz, a tu je i dalje, barem u teoriji, trka za prvo mesto na kraju godine. Iako Nadal eventualnim osvajanjem turnira definitivno sebe ostavlja na krovu sveta do naredne godine, Novak sigurno želi da mu maksimalno to oteža.