Novak Đoković o Nikoli Jokiću
EPA/Riccardo Antimiani/AP/David
Novak Đoković o Nikoli Jokiću

EPA/Riccardo Antimiani/AP/David

Novak Đoković o Nikoli Jokiću, Foto: EPA/Riccardo Antimiani/AP/David

Cela Srbija je oduševljeno dočekala potvrdu Nikole Jokića da će biti člane košarkaške reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kini.

Uz Novaka Đokovića, košarkaš iz Sombora je sigurno jedan od najvećih predstavnika naše zemlje u svetu, a o tome je pričao i prvi reket sveta.

- Sport i jeste veoma lep i plemenit način da se predstavlja svoja zemlja. Pogotovo kada je reč o našim, globalnim sportovima, kao što su košarka i tenis. Obojica smo na svetskom nivou ostvarili uspehe, zato je nekako logično i prirodno da smo i dobri predstavnici svoje zemlje. Pored našeg imena uvek stoji zastava Srbije, na šta smo veoma ponosni - rekao je Novak Đoković za Novosti.

Pročitajte još:

Dragan Recko Antić

Printscreen/Youtube/Superliga Sr

Dragan Recko Antić, Foto: Printscreen/Youtube/Superliga Sr

Novak se ovih dana priprema za drugi Grend Slem turnir u sezoni, Rolan Garos, a za to vreme Jokić je uvršten u najbolju petorku NBA lige.

- Realno, zaslužio je! Neću da ispadne da sam veliki poznavalac košarke, ali jesam istinski ljubitelj tog sporta. Gledam NBA, pratim Jokića, i druge naše igrače. Jokara je stvarno fenomen. Neverovatno je kako izvodi neke poteze - istakao je Đoković o Nikoli.

Đoković je verovao u Nikolu da će se staviti na raspolaganje Saši Đorđeviću.

Nikola Jokić

AP/David Zalubowski

Nikola Jokić, Foto: AP/David Zalubowski

- Verovao sam da će se odazvati! Kao navijaču naše reprezentacije veoma mi je drago što ću ga gledati na Svetskom prvenstvu u Kini. Ljudi su nepotrebno stavljali previše pritiska na njega. NBA ima drugačiju organizaciju, mnogo više zahtevaju od svojih igrača od evropskih liga. Jokić i ja smo se upoznali na Olimpijskim igrama u Brazilu i razgovarajući s njim stekao sam utisak da je vrlo fin, miran, pristojan i kulturan momak, vrlo jednostavan, i da voli svoju zemlju.

 

Ovih dana je napunio 32 godine, a njegovog sina Stefana jedna stvar je "mučila" sve vreme.

Novak Đoković

AP/Alessandra Tarantino

Novak Đoković, Foto: AP/Alessandra Tarantino

- U putu! Putovali smo do Pariza. Bili smo u Španiji, gde sam imao priliku da budem s braćom, decom, suprugom i prijateljima. Rođendan smo, pred put, proveli u porodičnom ambijentu. Tako je bilo posle i u Parizu. Moj sin Stefan je celog dana pitao kada ćemo da slavimo. Za njega slavlje predstavljaju torta i duvanje svećica. Čekao je ceo dan da bi mu, konačno, uveče u Parizu bila ispunjena želja. Bio je dobro raspoložen zbog toga.

Na pitanje da li još nosi krstić iz Hilandara, Novak je ekspresno odgovorio:

- Naravno! Tu je, na grudima, ispod majice - istakao je Đoković.