Novak Đoković
EPA-EFE/LUKAS COCH
Novak Đoković

EPA-EFE/LUKAS COCH

Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Novak Đoković je osmi put u karijeri trijumfovao na Australijan openu! Srpski teniser nema nijedan poraz u polufinali i finalu ovog takmičenja!

Ovom pobedom i osvojenim 17. Grend slemom u karijeri, se približio Nadalu koji ima 19 titula i Federeru sa 20 Grend slemova!

Jedna divna priča nam stiže posle nedelju dana od kad je Đoković trijumfovao!

Naime, dok se Novak borio da osvoji svoj osmi trofej u Australiji, šestomesečni jež se borio za svoj život!

Jež od 526 grama je bio pronađen na putu od strane jednog pešaka, u regiji "Moy Pocket" u Australiji, a potom su ga odveli kod veterinara!

Volonteri "WILVOS" organizacije (bave se spašavanjem divljih životinja), tačnije Dona Brenan je usvojila ovog malog šampiona dok ne ozdravi!

Novak se umorio od vrućine i žestoko je dehidrirao zbog požara u toj zemlji, ali ga to nije sprečilo da osvoji srce gospođice Brenan u tri setova bez izgubljenog gema!

"Ovaj mali je bio distrakcija dok sam gledala neverovatno finale koje izaziva takav stres! Pomislila sam da mu ime baš odgovara!" - rekla je Brenan!

Novak će biti vraćen njegovoj majici kad bude bio spreman, sad teži 600 grama:

"Zna moj glas, one su veoma pametne životinje, uvek mi dođe kad želi mleko ili kad ga nazovem po imenu" - rekla je Brenan koja je od 1995. godine u ovom udruženju:

"Ovo nije hobi, ja sam stvarno povezana za ove stvari! Životinje su tamo van a ljude treba da bude briga za njih!"