Rodžer Federer
AP/Adrian Dennis
Rodžer Federer

AP/Adrian Dennis

Rodžer Federer, Foto: AP/Adrian Dennis

* Rodžer Federer trenutno je treći reket sveta

* Švajcarac je poslednji put u Torontu igrao 2014. godine, a u Montrealu 2017. godine

* Direktor turnira, Karl Hejl, veruje da će Rodžer igrati sledeće sezone na turniru ATP Masters 1000 u Torontu/Montrealu

Rodžer Federer i Novak Đoković su razočarali ljubitelje tenisa u Kanadi odustajanjem od ućešća na predstojećem Rodžers kupu u Montrealu.

Direktor turnira Karl Hejl je rekao da nema razloga za zabrinutost, a dodao je i da je optimista da će Federer igrati sledeće godine iako je reč o olimpijskoj godini.

Švajcarac je poslednji put u Torontu igrao 2014. godine, a u Montrealu 2017, ali Hejl kaže da to ne mora ništa da znači.

Rodžer Federer

EPA/Andy Rain

Rodžer Federer, Foto: EPA/Andy Rain

"Rodžer voli da igra ovde. Nije mu ostalo još mnogo godina takmičenja, ali mislim da će se vratiti ovde. Kako igra trenutno mislim da će moći da se takmiči bar još pet sezona! Nikad se doduše ne zna. Kada bude osetio da više ne može da osvaja Grend slem turnire, prestaće da igra. Ove sezone je imao meč lopte za osvajanje Vimbldona, igraće tamo i sledeće godine, u zavisnosti od toga šta bude uradio tamo, doneće odluku i za 2021. godinu", izjavio je Hejl.

Ako ništa drugo, turniru se vraća bivši broj jedan u ženskom tenisu, Serena Vilijams.

PROČITAJTE JOŠ:

"Uzbuđena je zbog povratka u Kanadu. Dobri smo prijatelji, biće u Torontu sa celom porodicom, biće tu i njena ćerkica, nadam se da će imati dobar turnir. Dolazi i Marija Šarapova, imaćemo možda i najjači turnir kod teniserki do sada, sa 39 najboljih, a biće tu i Venus Vilijams i Viktorija Azarenka", rekao je direktor "Rodžers kupa".

Na turniru neće biti mlade zvezde sa Vimbldona, Amerikanke Kori Gof koja je ispunila maksimalnu kvotu vajd karti, pošto je prihvatila jednu za turnir u Vašingtonu.

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović o potezu koji je obišao svet, Vimbldonu, Đokoviću i Federeru...